Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Debitel og Unotel med på 3G-bølgen

Debitel og Unotel med på 3G-bølgen

I disse dage annoncerer mange teleselskaber, at de er på trapperne med 3G til deres kunder. Nu er også Debitel og Unitel klar til at indtage 3G markedet.

Mandag den syvende november blev den officielle dato, hvor Debitel åbnede op for 3G netværket til alle selskabets kunder. Det betyder, at alle Debitel-kunder med en 3G-mobil, nu kan føre videosamtaler og benytte sig at de højere hastigheder, som 3G nettet tilbyder.

Ligesom både TDC og Telmore starter Debitel i det små. Det betyder, at det i første omgang bliver de fire største byer i Danmark, der vil have 3G dækning. Da Debitel er en såkaldt serviceprovider, der lejer sig ind på blandt andet TDCs net, vil disse områder blive udvidet i takt med, at TDC udvider dækningen.

For at få kunderne i gang med at bruge 3G har Debitel valgt at udvide mobilabonnementet ”Debitel Power”, så videosamtalerne ikke er dyrere end almindelige mobilsamtaler. 99 øre lyder minutprisen på.

Også på en anden abonnementstype ved navn ”Minutpakken” kan kunderne ringe op til 1.000 videominutter om måneden for 99 kroner. Med disse priser forsøger Debitel at markere sig i kampen om 3G kunderne.

UnoTel og klar med 3G

Sammen med Debitel følger UnoTel nu i hælene på TDC, og alt andet lige er det, at flere og flere selskaber vil tilbyde 3G-telefoni er positivt. Især over for forbrugerne, idet konkurrencen forbedres væsentligt i forhold til de år hvor kun 3 har været på banen.

99 øre/min

UnoTel træder ind på scenen ved at tilbyde videotelefoni til 99 øre/min og 7,50 kr./MB GPRS. Dette er den samme pris som hos blandt andet Debitel, men til gengæld er oprettelse og abonnement gratis hos UnoTel.

”Vi håber med lanceringen af 3G telefoni at være i stand til at opfylde kravene fra vores erhvervskunder om større GPRS hastigheder samt med videotelefoni at kunne efterleve kravene fra vores privatkunder”, lyder det i en pressemeddelelse fra UnoTel.

Er allerede tilmeldt

Som udgangspunkt er alle UnoTels kunder tilmeldt videosamtaler. Det er dog muligt at lukke for tjenesten.

Dækningen af 3G-telefoni hos UnoTel er den sammen som hos TDC, idet selskabet benytter TDC’s net.

Indtil videre kan du nyde godt at 3G-nettet, hvis du befinder dig i en af de fire største byer i Danmark. Men TDC garanterer, at der sker en løbende udbygning, så flere danskere kan være med på 3G-bølgen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies