Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Den første mobil-tv sender i luften fredag

Den første mobil-tv sender i luften fredag

Med en DVB-H-mobil kan alle omkring Ballerup modtage signaler fra landets første mobiltv-sender.

Danmarks første sender til interaktivt mobil-tv går i luften fredag. Senderen muliggør, at mobilbrugerne kan deltage aktivt i tv-programmerne med billeder, kommentarer og nye typer afstemninger.

Teknologien som hedder DVB-H, byder på tovejskommunikation og interaktion mellem tv-kanalen og seeren.

Aalborg Universitet står bag den digitale-sender, der bliver placeret ved Ingeniørhøjskolen i Ballerup.

 - "Senderen dækker cirka fire kilometers radius. Alle med en DVB-H mobil i området kan modtage signalerne, men det er en sender til forskningsformål, så vi kan ikke garantere den vil være aktiv konstant, og ej heller hvad der bliver sendt", fortæller projektleder Archibald Vinther-Knudsen fra Aalborg Universitet til Mobilsiden.dk

DVB-H anvender broadcast-teknologi, der gør at kvaliteten ikke vil blive påvirket af hvor mange, der ser mobil-tv. Databaseret mobil-tv som det kendes fra 3, TDC og Sonofon har forringet billedkvalitet, når der er mange seere i samme område.

I løbet af 2010 vil Boxer, der er den nye gatekeeper for digitalt tv, sikre plads til 30 mobiltv-kanaler på DVB-H nettet.

LG, Nokia og Samsung er blandt de leverandører, der bakker op om standarden DVB-H, som også af EU er udnævnt til Europæisk mobil-tv standard.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies