Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Den mystiske telefon

Den mystiske telefon

Det er snart længe siden, Mobilsiden.dk skrev om den dansk designede telefon Lumigon for første gang, men hvor bliver den af?

Mobilsiden.dk skrev allerede i februar måned om den danske Android-mobil Lumigon for første gang.

Dengang hed det sig, at den kom på markedet i slutningen af andet kvartal.

Men lige siden er lanceringen af telefonen blevet en del forsinket, og der har været mere end almindeligt stille fra den danske virksomhed, der står bag mobilen.

Men nu forlyder det på Lumigon’s Facebookside, at den forventes på markedet i fjerde kvartal.

Vi vil følge sagen, når der kommer noget afgørende nyt, vil du selvfølgelig kunne læse om det her på Mobilsiden.dk.

Læs også:

Dansk produceret Android-mobil er en realitetAfstemning

Tror du Lumigon kan konkurrere mod de øvrige high-end mobiler på markedet?
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 20-06-2010 02:02:24

9 ud af 10 solgte 'smartphones' er touch. Ganger vi det tal op nogle gange, så er det 900.000 ud af en million solgte smartphones der er touch. Dvs 100.000 solgte er enten slide eller med alm tastatur. Kan en lille dansk virksomhed få fingre i bare 10% af det marked, så har de gjort det rigtigt godt med deres slidemodel alene.
Touch modellen skal så fange et markant mere konkurrerende marked, hvor image er den største faktor. Kan de bare få ½% af det marked i første omgang, så tror jeg de er godt igang.

Hvorfor modellerne er forsinkede så meget, har de sikkert en rigtig god grund til. Det kan være deres modeller ikke har været klar til android 2.1 eller what ever.

TFT skærmen er langt fra forældet. Fordi andre producenter har valgt AMOLED, betyder ikke at TFT er forældet. Så vel som AMOLED har sine fordele, så har TFT helt klart også sine fordele. Ulemperne ved AMOLED er TFT'ens stærke sider, og TFT skærmens ulemper er AMOLED's fordele. Derfor skal man tage et svært valg ved fremstilling af mobiler, hvor man enten vælger pest eller kolera. Lumigon har som SE X10 valgt kolera, hvor mange andre producenter har valgt pest. Det er helt klart en smagssag og en brugssmag.

Lumigon kan så være forsinket grundet netop ovenstående problematik, for op mod deres lancering er Super AMOLED skærmen dukket op. Det er en forbedret AMOLED skærm, som kan bruges i solskin, som ellers kun har været forbeholdt TFT. Det er muligt de har valgt at udskifte TFT skærmen til Super AMOLED.

Bortset fra det, så hvis nu at TFT rent faktisk var forældet, så tror jeg ikke det ville betyde det store. Se bare på apple. De tæsker den ene mobil efter den anden over disken, og der er da ikke meget banebrydende hardware i dem.. Selv den kommende iphone 4, har da en del "forældet" hardware under hjelmen. Bluetooth 2.1 istedet for 3.0, HSPDA istedet for HSPA+, 5 Mpx kamera, videotelefoni, VGA udgang o.s.v. Det er tæt ved forældet hardware, men har en fornemmelse af, at den kommer til at sælge helt godt alligevel. Og med en pris på en 6-7k for en forældet smartphone, så tror jeg sagtens lumigon kan komme afsted med en TFT skærm.

0 0
David 14-06-2010 21:13:13

http://www.lumigon.com

Prøv at læse lidt af det info der er på deres hjemmeside. Desværre behøver man ikke læse ret langt før man støder på den første grammatikfejl.. Og desværre, er det heller ikke den sidste. Det synes JEG i den grad vidner om et useriøst firma. Håber da for dem at det bliver rettet. Det er både pinligt og synd. Skriv da på dansk hvis I ikke magter andet??

0 0
Ove Andersen 14-06-2010 17:32:39

Tror de har forspildt deres chance, ved at være så ignorante og passive overfor deres klientel. Der har før været oppe, at de sletter negative kommentarer [1] på deres facebook profil [2].

Overvejede den selv, men er glad for jeg valgte en Desire i stedet, for ellers havde jeg følt mig noget snydt efterhånden.

[1] http://mobildebat.dk/showthread.php?t=174274
[2] http://www.facebook.com/pages/Lumigon-Mobile-Phones/98980202753

0 0
Henrikmand 14-06-2010 20:29:16

@Ove:
Har du også fået slettet dine kommentarer på deres Facebook???

Det er virkelig skræmmende! Tænk at udøve censur overfor deres kommende købere på den måde?

Jeg har aldrig hørt om magen til uprofessionel optræden før!

0 0
Ove Andersen 14-06-2010 22:00:02

Ja, har før skrevet kritisk på deres væg, omkring deres manglende informationer og overskredne løfter, og det forsvinder som regel..

Det er lidt pinligt..

0 0
Jesper 14-06-2010 15:44:53

Jeg har altid set Lumigon som sådan noget Vaporware. Jeg ved det er hårde anklager, men jeg synes det er useriøst, at have en hjemmeside der består af 7 linjers tekst (hvor den første funktion der nævnes i øvrigt er som "fjernbetjening") og så klare al kommunikation gennem Facebook. Det har jeg meget svært ved at tage seriøst.

Når man så tilføjer at de skyder lanceringen med et halvt år uden at gøre noget nævneværdigt ud af det, så får det altså alle alarmer til at blinke.

Jeg synes dog det er fedt at Mobilsiden holder øje med udviklingen. Og en dansk udviklet Android telefon lyder bestemt spændende.

0 0
Henrikmand 14-06-2010 15:00:26

Nej - jeg tror desværre at løbet er kørt for Lumigon!

Der har været en del løfter om det ene og det andet på Lumigon's Facebook, og jeg tror bestemt ikke at jeg er den eneste, der har mistet tålmodigheden.

Det er virkelig ærgeligt, for designet og idéen er fantastisk.

Men mobilbrugerne har ikke tålmodighed til at blive holdt hen på en så uprofessionel måde.

Det er en stor fejl, som nok kommer til at koste Lumigon dyrt :o(

0 0
Jon Hedemann 14-06-2010 12:59:46

Tror du Lumigon kan KONKURRERE mod de øvrige high-end-mobiler på markedet?

0 0
Jesper Søgaard 14-06-2010 12:38:43

Slide er bare ikke hvad forbrugerne ønsker længere. 9 ud af 10 solgte telefoner er touch-mobiler.

De laver også en touch telefon, men hvis spec holder så bliver det en TFT-skærm. Det er håbløst forældet.

Skal denne telefon nogensinde have succes så er kriteriet at den skal være flydende! Der må ikke være noget som helst glitch i oplevelsen. Det tror jeg bliver svært for et lille dansk firma.

0 0
Søren 15-06-2010 06:14:14

Bare lige en lille notits ang skærmen...

Xperia X10 fra SE, har altså også en TFT skærm, så tror det ville være synd at kalde teknologien forældet; den holder vist lidt endnu :)

0 0
Jesper Søgaard 15-06-2010 08:02:41

For en telefon der udkommer i 2011 og proklamerer sig på at være high end og "den flotteste telefon nogensinde" så vil jeg godt kalde den forældet.

0 0
Søren 15-06-2010 15:31:32

Dig om det :)

siger bare at specs'ene ikke er forældet... Dog mener jeg at min Desire er langt foran X10 (smagssag) :) ... Men vil ikke gå så langt som at kalde TFT skærmen forældet, det var såmænd bare det jeg ville påpege...

Og hvis der ikke kommer noget nyt på markedet snart, så vil denne Lumigon heller ikke være forældet...

udseendet kan man vel ikke rigtig holde den op på, det er vel igen en smagssag...

0 0

Om brug af cookies