Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Den Nye iPhone 5 - nu er den her, snart

Den Nye iPhone 5 - nu er den her, snart

Kommentar: Apples næste iPhone er på alles læber. Men er Den Nye iPhone, kendt som iPhone 5, værd at vente på? Jeg tror ikke på en revolution.

Der kommer en ny iPhone. (Foto: Mobilsiden.dk).
Der kommer en ny iPhone. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Næsten hver eneste dag møder jeg mennesker som spørger: ”Kommer der snart en ny iPhone? Du må da vide noget!”.

Et faktum er, at det er der faktisk ikke ret mange der gør, heller ikke jeg. Der er en masse, særligt på nettet, der tror de ved en hel masse. Men sådan er Apples hemmelighedskræmmeri jo altid. Irriterende, men også det der gør det sjovt at følge selskabet. Trods alt sjovere end alt er lækket før en præsentation.

Den næste iPhone omtales ofte som iPhone 5. Men jeg tvivler på navnet, da det jo er den sjette iPhone i rækken på verdensplan, dog kun den femte i Danmark. Jeg hælder mere til en navnejustering som på iPad. Her kom den tredje generation af produktet til at hedde ”Den nye iPad” og ikke iPad 3.

Apple kunne derfor godt risikere at kalde ”iPhone 5” for ”Den Nye iPhone” eller noget helt andet, vi slet ikke har set komme. Egentlig håber jeg på, at de er geniale og overrasker os.

Større skærm, nye stik og SIM-kort

Der er bunkevis af rygter på nettet, for det meste gætterier.

Jeg stiller mig op og gætter på et opdateret design og en lidt større skærm. Ikke voldsomt større end forgængerne, men en der cirka holder bredden, og er lidt længere/højere. Så kan de fleste nemlig stadig nå fra den ene skærmkant til den anden, uden at skulle benytte begge hænder.

Nye detaljer om kommende iPhone skærm

Jeg tror også på en ny stiktype til opladning, og håber på magnetstik som på Macbook. Og endelig, så sætter jeg mine penge på, at der kommer et mindre SIM-kort i mobilen, nano-SIM. Sidstnævnte bygges på, at selskaberne så småt er ved, at gøre klar til at håndtere denne kort-type.

Teleselskaberne gør klar til nano-SIM til ny iPhone

Vi har allerede testet en del på iOS 6, og ud fra denne, bliver der ikke de store ændringer i betjeningsmåden. Den Nye iPhone 5, eller hvad den nu hedder, vil altså ikke blive en revolution, men Apple vil med garanti få det til at fremstå sådan.

- Læs mere om nyhederne  i iOS 6

Hvornår kommer iPhone 5

Den sandsynlige lancering og præsentation sker onsdag den 12. september, mener hele verden at være enige om. Apple mangler dog lige, at inviterer til præsentationen, men vanen tro sker det oftest ugen før.

Der er også bred enighed om en salgsstart i USA fredag den 21. september 2012. Og typisk vil der gå omkring 14 dage, inden den så lander på de danske butikshylder.

Ny iPhone i oktober i Danmark

En ting er i hvert fald sikkert, Apple kommer med en enhed i september. Og jeg hører på vandrørende, at også danske teleselskaber, er i gang med at netværksteste produktet.

Mobilsiden.dk følger lanceringen af den næste iPhone tæt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 28-08-2012 00:12:59

Hvis telefonen er så tophemmelig, vil ingen teleselskaber da få lov til at se eller røre den, hvilket jeg heller ikke selv tror en dyt på.

Men en eller anden form for data om telefonen må de jo nok få. Havde selskaberne fået en lille iPhone, ville der ikke gå en time før den lå overalt på nettet ;)

0 0
Thomas Borgen 28-08-2012 22:19:30

De får den enten indpakket så det er nyt hardware i gammelt design. eller så de kun kan se skærmen og ikke andet. (resten er pakket ind i en plastikkapsel.) De kan kun benytte den under konstant videoovervågning fra apple i et lokale kun til brug for dette. Når enheden ikke bruges i det indrettede rum SKAL den befinde sig i en aflåst Box/Pengeskab (i rummet).

0 0
Esben 27-08-2012 21:23:27

Rygtestrømmen om deres måske kommende produkter giver langt mere omtale end hvis de bare annoncerede navn, dato, specs og billeder af produktet lang tid i forvejen.

0 0
ihk 27-08-2012 16:15:45

Jeg ved at Apple (og andre firmaer) holder lancering af nye produkter hemmelige, da det vil påvirke salget af deres nuværende produkter i markedet. Men er der andre grunde end det?

0 0
hellas7 28-08-2012 00:11:36

det skaber en ENORM hype omkring det forestående produkt at der kommer det ene rygte efter det andet. Dette har både slået ud i salget af nye iphone-modeller, men det bedste eksempel er nok Samsungs strategi med lanceringen af Galaxy SIII som har slået alle salgsrekorder på androidplatformen

0 0

Om brug af cookies