Den Nye iPhone 5 – nu er den her, snart

Kommentar: Apples næste iPhone er på alles læber. Men er Den Nye iPhone, kendt som iPhone 5, værd at vente på? Jeg tror ikke på en revolution.

Den Nye iPhone 5 – nu er den her, snart

Næsten hver eneste dag møder jeg mennesker som spørger: ”Kommer der snart en ny iPhone? Du må da vide noget!”.

Et faktum er, at det er der faktisk ikke ret mange der gør, heller ikke jeg. Der er en masse, særligt på nettet, der tror de ved en hel masse. Men sådan er Apples hemmelighedskræmmeri jo altid. Irriterende, men også det der gør det sjovt at følge selskabet. Trods alt sjovere end alt er lækket før en præsentation.

Den næste iPhone omtales ofte som iPhone 5. Men jeg tvivler på navnet, da det jo er den sjette iPhone i rækken på verdensplan, dog kun den femte i Danmark. Jeg hælder mere til en navnejustering som på iPad. Her kom den tredje generation af produktet til at hedde ”Den nye iPad” og ikke iPad 3.

Apple kunne derfor godt risikere at kalde ”iPhone 5” for ”Den Nye iPhone” eller noget helt andet, vi slet ikke har set komme. Egentlig håber jeg på, at de er geniale og overrasker os.

Større skærm, nye stik og SIM-kort

Der er bunkevis af rygter på nettet, for det meste gætterier.

Jeg stiller mig op og gætter på et opdateret design og en lidt større skærm. Ikke voldsomt større end forgængerne, men en der cirka holder bredden, og er lidt længere/højere. Så kan de fleste nemlig stadig nå fra den ene skærmkant til den anden, uden at skulle benytte begge hænder.

– Nye detaljer om kommende iPhone skærm

Jeg tror også på en ny stiktype til opladning, og håber på magnetstik som på Macbook. Og endelig, så sætter jeg mine penge på, at der kommer et mindre SIM-kort i mobilen, nano-SIM. Sidstnævnte bygges på, at selskaberne så småt er ved, at gøre klar til at håndtere denne kort-type.

– Teleselskaberne gør klar til nano-SIM til ny iPhone

Vi har allerede testet en del på iOS 6, og ud fra denne, bliver der ikke de store ændringer i betjeningsmåden. Den Nye iPhone 5, eller hvad den nu hedder, vil altså ikke blive en revolution, men Apple vil med garanti få det til at fremstå sådan.

 Læs mere om nyhederne  i iOS 6

Hvornår kommer iPhone 5

Den sandsynlige lancering og præsentation sker onsdag den 12. september, mener hele verden at være enige om. Apple mangler dog lige, at inviterer til præsentationen, men vanen tro sker det oftest ugen før.

Der er også bred enighed om en salgsstart i USA fredag den 21. september 2012. Og typisk vil der gå omkring 14 dage, inden den så lander på de danske butikshylder.

– Ny iPhone i oktober i Danmark

En ting er i hvert fald sikkert, Apple kommer med en enhed i september. Og jeg hører på vandrørende, at også danske teleselskaber, er i gang med at netværksteste produktet.

Mobilsiden.dk følger lanceringen af den næste iPhone tæt.

Mere nyt om temaet

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden kunne ikke lade være. 22/8/2012 kørte vi en artikel om Samsung Galaxy Note 10.1 – god skærm, meget plastik (produkttest)Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også de seneste nyheder om temaet her.