Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Den nye iPhone 6 - hvad vil Apple byde på?

Den nye iPhone 6 - hvad vil Apple byde på?

Det er ingen hemmelighed, at en ny iPhone snart vil se dagens lys. Her er hvad vi forventer at se.

Efter en regulær byge af rygter, lækager og endda video-smugkig er ventetiden snart ovre. Apple og Tim Cook vil præsentere deres nye iPhones i aften.

Selve lanceringen vil foregå i arnestedet for mac-hed: Flint Center for the Performing Arts, selvsamme venue hvor Apple for 30 år siden fremviste den ikoniske Macintosh PC.

Læs også: Apples kommende event - det største i 30 år [BAGGRUND]

Over 6000 journalister, branchefolk og analytikkere vil være til stede for at tage imod. Her er hvad mobilsiden.dk mener Apple vil byde på.

Større og slankere – og slut med ridser

Synes du at iPhone 5S er for lille, vil den nye iPhone glæde dig. Apples darling får nemlig vokseværk, og displayet vil brede sig over 4,7 tommer. Med den nye skærm følger et nyt design, de skarpe kanter er filet ned og bliver i stedet afrundede.

Det nye look betyder at Apple samtidigt skrotter de karakteristiske runde volumen og power-knapper, og erstatter dem med aflange knapper.

Se også:  iPhone 6 fotos - ekstremt tynd, rundere og med nye knapper

De nye mål bliver på 138x67x6,9mm, slankere, men betragteligt højere og bredere end iPhone 5S som kan klemme sig ned i sit 124x59x7,6mm metalkabinet. Det sylfide-tynde korpus betyder dog at kameraet nu vil rage ud af telefonen, et design-kompromis som afdøde Steve Jobs næppe havde godkendt.

Er det ikke stort nok er en større 5,5 tommer iPhone også rygtet, hvorvidt den får debut i aften eller får sin egen lancering senere på året vil mobilsiden.dk ikke lægge hovedet på blokken endnu. Knas i produktionen tyder på, at iPhone ’Pro’ eller ’Air’ vil få udskudt salgsdebuten.

Selvom telefonerne bliver større fastholder Apple deres velkendte aluminium-unibody. Det hærdede glas foran displayet erstattes nu af safirglas, en dyr, men ekstrem holdbar glastype, som er langt mere ridsefast end hærdet glas som Gorilla Glass 3.

Mere strømvenlig processor

Bag det dyre glas vil afløseren til A7 processoren, A8, drive den nye iPhone frem. Det er stadigt en dual-core processor, der nu står til en mindre udboring fra 1,3 GHz til 1,38 GHz. Som med Apples tidligere produkter vil processoren også modtage fintuninger og optimeringer der vil få den nye iPhone til at yde bedre, men fokus hviler især på strømbesparelse.

Se også: Mulig skuffende præstation i iPhone 6

Om den nye iPhone vil kunne holde strøm længere er endnu uvist. Selve batteriet vil modtage et løft fra 1560 mAh til 1860 mAh, men den nye iPhone blænder samtidig op for en større skærm, hvilket vil dræne mere af batteriet. Batteriet i den større iPhone Pro vil byde på 2915 mAh og bør her holde strøm i evigheder.

Hukommelsen vil derimod ikke forøges. Det er stadigt kun 1GB RAM at trække på, mens den større iPhone menes at få 2GB at arbejde med. Apple vil altså ikke udnytte 64-bit funktionaliteten til at integrere 4GB hukommelse i denne omgang.

Skærmens opløsning displayet forbliver ’retina’ og det udmønter sig 1334 x 750 og 326 PPI i iPhone 6. Den større iPhone Pro ventes at løfte opløsningen til 2208x1242 og ramme skarpe 461 PPI.

Lagerpladsen forbliver på 16GB i den billige variant, men Apple vil udvide sortimentet med op 128GB lagerplads, som formentlig vil nærme sig de 10.000,- kroner.

NFC, mobilbetaling og helse

Den nye iPhone fødes med iOS 8 som integrerer både helse-app og HealthKit, et udviklings-værktøj som skaber grundlag for indsamling af helse og self-tracking data i Apples økosystem.

Til deling af data og parring med blandt andet højtalere og kameraer vil Apples nye iPhone integrere en NFC-chip. Med den vil iPhones lynhurtigt kunne kommunikere med andre enheder med et enkelt bump.

Et rygtet partnerskaber med de tre største kreditkort-selskaber, Visa, MasterCard og American Express, forventes at åbne op for mobilbetalinger via iPhone. Med disse partnere i ryggen kan Apple fremvise en stærk betalingsplatform med indbygget fingeraftrykslæser og NFC.

Ikke nødvendigvis dyrere

Det har forlydt fra flere kilder, at Apple vil hæve prisen på den nye iPhone, men der er flere modeller i spil. På mobilsiden.dk tror vi, at den mindre iPhone 6 vil arve forgængerens prissætning på 5.399,- kroner og 6.999 for henholdsvis 16 og 64GB varianterne.

Men er kreditkort guld- eller platinum-farvet, ellers hvis du gerne satse overtrækket, er Apple også villig til at tilbyde langt dyrere varianter.

Første opgraderingsmulighed bliver den større iPhone ’Pro’ eller ’Air’ som givetvis vil ramme et højere prisleje omkring de 6.000,- kr. for den mindste 16GB variant.

Derefter vil hver fordobling af lagerpladsen hæve prisskiltet med ca. 800,- kr, indtil vi ender mellem otte og ni tusinde kroner for den dyreste 128GB iPhone Pro.

Hvornår kan den købes i Danmark?

Der går typisk ikke længe mellem præsentation og levering hos Apple. Derfor rammer de første iPhones formentlig handlen en til to uger fra i dag. 

Danmark bliver sædvanligvis serveret i anden omgang og du skal derfor holde dankortet i ro i nogle uger endnu før du kan købe den nye iPhone.

Produktionskvaler med den større iPhone 6 kan også være med til at begrænse lanceringen til visse markeder. Der kan derfor gå en eller to måneder, før den rammer de danske butikshylder.

Følg med i aften

Der er kun få timer til lanceringen kl 19.00 i aften, hvor vi bliver indlemmet i Apples iPhone-planer. Mobilsiden.dk følger naturligvis udviklingen tæt og du kan selv se med i Apples livestream herunder.

Klik her for at følge med i Apples iPhone-event.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies