Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Der blev sagt NEJ, Apple!

Der blev sagt NEJ, Apple!

Financial Times tager skeen i den anden hånd, og afviser Apples krav om abonnements-afgift.

Det var vel egentlig blot et spørgsmål om tid, før en af de spillere, der var store nok, lige flexede med musklerne en gang og fortalte Apple præcis, hvad de mente om deres nye abonnements-service til publikationer: The Financial Times, en af de største publikationer i verden, blev den første til officielt og utvetydigt sige “tak, men NEJ tak” til Apple.

Som jeg har skrevet om før, var jeg lidt nysgerrig omkring, hvorvidt det ville lykkes for Apple at “vride armen om” på en hel branche: Dels ved at tvinge dem til at betale 30% af deres fortjeneste på de abonnementer, de sælger via Apple-produkter, og dels ved at tvinge dem til at have en abonnements-løsning hos Apple, hvis de ville have en app i iTunes.

Såfremt Financial Times fortsat nægter at indbygge en abonnements-tjeneste i deres applikation i iTunes, er Apple i deres fulde ret til at fjerne Financial Times applikationen fra iTunes, jævnfør deres forretningsbetingelser for selvsamme. 

Så nu er det pludselig Apple, der har tommeskruen på. Hvis de ikke fjerner Financial Times applikationen, vil resten af verdens medie-huse nok ret hurtigt følge suite, og fjerne abonnements-servicen fra deres applikationer. Fjerner de Financial Times, vil de miste en af de største publikationer i verden i deres sortiment, samt sende et tvivlsomt signal til resten af verdens mediehuse om, at de ikke er til at forhandle med.

Jeg kan se sagen fra begge sider af - men det betyder ikke, at jeg kan se, hvad der er rigtigt og forkert i den givne situation. Apple har en del omkostninger ved at hoste og tilbyde publikationer, men aldrig 30% af et abonnement? Omvendt har de store mediehuse simpelthen været for sløve til at gribe den digitale udvikling og gøre den til deres egen - hvorfor de må indse, at hvis de gerne vil med på den pt. foretrukne platform for at sælge deres varer, så koster det næsten en tredjedel af deres abonnements-pris. Til gengæld sparer de en masse papir, toner / blæk og trykkemaskiner?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

JP 05-04-2011 21:00:00

Men kendgerningen at Apple ikke vil udlevere personfølsomme oplysninger til FT med mindre at slutbrugeren selv giver tilladelse til det.
Men andre ord vil FT ikke have at brugeren selv bestemmer om deres email m.m. skal udleveres til FT. FT vil have oplysningerne så de kan videre sælge dem.
Så fra en slutbrugers synspunkt bør artiklens titel være "Der blev sagt NEJ FT"

0 0
Svend Ole Nielsen 08-04-2011 11:18:07

Nu oplyser man jo også ens informationer hvis der købes et abonnement på papiravisen, så kan slet ikke se problemet i det. At Apple vil have penge for at hoste aviserne mv. må være fint, men det skal stå mål med de penge som avisen sparer på distribution, produktion og deslige.

0 0
JP 08-04-2011 20:30:32

Det er da fint at du godt vil udlevere dine personlige oplysninger til FT så de kan sende reklamer og andet godt til dig. Men der er folk som gerne vil købe en avis uden at blive spammet til med reklamer. Apple vil give de folk muligheden for at sige nej, FT vil ikke have at de kan sige nej. Det er sagen i en nødeskal, det handler ikke om de 30%.

0 0
Jan Hoffmann 05-04-2011 15:26:47

Tak for artiklen. Spændende læsning og interessant problemstilling. Har heller ikke selv et klart for/imod/ja/nej i denne sag.

0 0

Om brug af cookies