Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Der sælges flere smartphones end computere

Der sælges flere smartphones end computere

Salget af smartphones oversteg i 4. kvartal af 2011 salget af computere. Der blev i sidste kvartal af 2011 solgt 158 millioner smartphones.

For første gang overstiger salget af smartphones, nu antal solgte computere på verdensplan.

Det er analysefirmaet Canalys, der ifølge Business Insider, har opgjort salget af smartphones i 4. kvartal af 2011 til 158 millioner enheder. Til sammenligning blev der i samme periode solgt 120 millioner computere.

Antallet af computere dækker også over tavle PC’er som f.eks. iPad og Galaxy Tab.

Hvis man ser på antal solgte computere, og ikke medregner tablets, så er antallet helt nede på 93,7 millioner enheder.

For bare fem år siden, var langt de fleste koblet til internettet via en computer, der i 95 procent af tilfældene kørte Windows. Nu har smartphones overtaget førstepladsen, og computeren er ikke længere den største, hvad angår solgte enheder, der kan kobles til internettet.

En af de store tabere har været Microsoft. Derfor håber de at Windows Phone bliver nøglen til, at indhente de tabte markedsandele.

Lige nu opgør Canalys Windows Phone til at have en markedsandel på bare 1,6 procent.

Kilde: Business Insider 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ylle 06-02-2012 17:53:35

Det tror jeg simpelthen ikke på det der...
Hvordan defineres en computer her ?

Jeg tror at en meget stor del af solgte computere består i, at folk selv bygger den. Dvs., at folk køber dele enten ved samme forhandler, eller rundt omkring ved forskellige. Det kan umuligt være blevet talt med her ?

Derudover, så er det vel også logisk nok ? Computere holder vel i princippet langt længere end en telefon. Jeg ved da fra mig selv, at jeg måske skifter telefon hvert 2. år, hvorimod en computer sagtens kan holde 3-6 år afhængig af hvor kraftfuld den er fra start af.

Imho siger det intet, udover at folk skifter deres telefoner ud konstant.

0 0
Mazzen 07-02-2012 07:57:12

Enig, dette er jo bare endnu en artikel for artiklens skyld, uden indhold, og baseret på ukomplette infomationer.

0 0
06-02-2012 17:16:20

Min smartphone kan ikke erstatte min computer eller omvendt, men samtidig kommer jeg nok til at købe flere smartphones end computere de næste år. Intel har gjort et fantastisk job de seneste år, så behovet for at opgradere har ikke været stort. Smartphones derimod udvikler sig hurtigt og har også brug for det.

Dybest set mener jeg ikke de to produkter kan sammenlignes, ja begge produkter kan gå på nettet, men en flyvemaskine og en fugl er jo heller ikke det samme selvom de har nogle fælles træk.

0 0

Om brug af cookies