Der skal mere Java i mobiltelefonen

Mobiltelefonudgaven af Java er ved, at være uddød. Vi skal have standard-udgaven fra computeren ned på telefonen, mener Sun.

Der skal mere Java i mobiltelefonen

Java findes i næsten alle mobiltelefoner i dag. Det er det "sprog", som de fleste mobilapplikationer- og spil bliver programmeret i, men nu skal det blive bedre. Indtil videre har Java på mobilen nemlig kun været i en Micro Edition (ME).

Det vil Sun, selskabet der står bag Java, lave om på. De vil have Standard Edition, som findes på computeren, ud på mobiltelefonen.

 – "Java SE til stationære computere vil gradvist fortrænge Java ME eftersom at teknologiforbedringer gør, at mere regnekraft kan pakkes end i mindre enheder", fortæller James Gosling, vicepræsident i Sun.

SE-udgaven er dog ikke helt nem, at få ned i mobiltelefoner. Det kræver en masse rettelser og tilføjelser, og vi skal først regne med Java SE i mobiltelefonen om ti år, fortæller Rich Green, øverste chef for programvare i Sun.

Seneste nyt i sagen

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden gik videre med historien. 4/10/2007 kørte vi artiklen om Snak i mobiltelefonen mens du flyver – Tjek artiklen her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..