Derfor er App Store bedre end Android Market

Der findes en række grunde til, at Apples App Store er mere interessant for udviklere og brugere end Android Market.

Derfor er App Store bedre end Android Market

Android er på markedsandel mere udbredt på verdensplan end iPhone og styresystemet iOS. Men Android-køberne vælger ikke nødvendigvis denne type telefon, fordi de har interesse i en smartphone.

 – ”Køberne af en Android-telefon er ikke nødvendigvis interesseret i en smartphone med alle de medfølgende funktioner. Købet af en iPhone er derimod et meget bevidst valg, siger Jakob Mikkelsen fra app-udviklingsfirmaet Greener Pastures til Computerworld.dk.

Han lægger også vægt på, at mange køber Android på grund af den lavere pris.

Alligevel så er Apples applikationsbutik, App Store, på flere områder bedst for både udviklere og slutbrugere.

App Store er venligere

En af svaghederne i Android Market er ifølge Jacob Mikkelsen, at det ikke er så godt tilpasset de enkelte lande.

–  ”Når du er i Danmark og kigger på App Store, vil du få danske apps med på listerne, som ikke ses i andre lande. Eksempelvis må vi antage, at interessen for DMIs Byvejret er markant større i Danmark end i andre lande, og det gælder også de mange andre apps, der direkte henvender sig til danskerne. Android Market er ikke ’lige så flinke’ ”.

Med andre ord, er det sværere at blive set i Android Market.

Android Market har samlet set omkring ti gange færre downloads end App Store. Til gengæld er der også flere apps på iPhones verden over, der ikke bliver brugt.

Det næste i sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden har holdt fast i temaet. 4/1/2012 fortsatte vi fortællingen med et indlæg om Fem apps til skiferienKlik her for at åbne artiklen.. Få også seneste nyt om sagen her.