Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor er den nye iPhone 6S så tung

Derfor er den nye iPhone 6S så tung

Apple iPhone 6S og 6S Plus vejer omkring 10 procent mere end forgængerne - det er der en særlig grund til.

Noget af det der springer i øjnene i teknikbladet for de nyligt udgivne iPhones 6S og 6S Plus er, at de begge er blevet noget tungere.

Hvor iPhone 6 og 6 Plus viste henholdsvis 129 og 172 gram på køkkenvægten, vil de nye S-mobiler henholdsvis veje 143 og 192 gram for 6S og 6S Plus. En forøgelse på omkring omkring 10 procent.

Læs også: Sammenligning: Her er forskellen mellem iPhone 6S og 6

For den mindre iPhone 6S, vil vægtforøgelsen givetvis ikke være synderlig mærkbar. Men den i forvejen store og tunge Plus-model, er nu mærkbart tungere end eksempelvis Samsungs S6 Edge+ på 153 gram - til trod for et mindre 5,5” display.

Det rejser derfor spørgsmål om hvorfor de to nye iPhones vejer så meget som de gør. Første mulige forklaring peger på den nye type aluminium fra 7000-serien som Apple anvender i konstruktion.

Ifølge the Verge, er det dog ikke den kraftigere legering der forårsager vægtforøgelsen. Den nye legering er nemlig bare 2 gram tungere i 6S Plus og en enkel gram lettere i 6S.

Det er skærmens skyld

Forklaringen på den øgede vægt skal i stedet findes i det nye 3D-touch display. Hvor skærmen på en iPhone 6 eksempelvis vejede 12 gram, er den nye skærm nu på 29 gram, mens skærmen vokser i 6S Plus vokser til hele 43 gram.

Vægten stiger altså, fordi Apple skal integrere det nye trykfølsomme lag i displayet. Hvorvidt de nye funktioner som 3D-Touch giver er vægtforøgelsen værd, må dog komme an på en test. Men den vil altså veje mere i lommen.

Se også: Apple iPhone 6S og 6S Plus - Her er nyhederne

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies