Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor er det svært at tage månebilleder med mobilen

Derfor er det svært at tage månebilleder med mobilen

Var det svært at tage mobilbilleder af supermånen? - Du er ikke alene - Derfor er det næsten umuligt.

Flere steder i Europa har mange sikkert sat vækkeuret for at stå op i nat og se fænomenet ”Blodrød supermåne” - Et fænomen, hvor månen er meget tæt på jorden, samtidig med at månen glider ind i skyggen fra jorden.

Månen blev rustrød og med sin store størrelse blev den et oplagt motiv for fotografer, og andre der ønskede at forevige øjeblikket, der ikke indtræffer igen før år 2033.

Læs ogsåAstro Andreas - Spøjse online input

Flere trak sikker mobilen op af lommen, og prøvede at forevige det flotte øjeblik, blot for at finde ud af, at det var ufatteligt svært, næsten umuligt, at få den store måne ned på den lille skærm.

Det skyldes at der på de fleste smartphones er en stor vidvinkel på objektivet, som til gengæld får rigtig meget af det omkringliggende landskab med på billederne.

Forsøger man at zoome mod månen på en smartphone, vil billedet i de fleste tilfælde blive grynet og uskarpt. Det sker fordi der i de fleste smartphones ikke er nogen optisk zoom, men kun en digital zoom, der beskærer billedet, uden rigtig at zoome.

Mashable har samlet en række Instagrambrugeres anstrengelser for, at fange det perfekte billede af den blodrøde supermåne med en mobiltelefon. Men som det ses har det været rigtig svært.

RonGoff31
RonGoff31

En af brugerne har dog været lidt mere kreativ end de fleste. RonGoff31 har nemlig sat en kikkert foran sin smartphone, og det har givet ham et lidt bedre resultat.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies