Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor er Nokias Android telefon dødfødt

Derfor er Nokias Android telefon dødfødt

Nokias første Android enhed, der sigter efter udviklingsmarkedet, kan få døds stødet når Microsoft overtager.

Microsoft er nu meget tæt på at overtage Nokias mobildivision, for et beløb på 7,1 milliarder dollars, men så længe handlen ikke er endeligt afsluttet, producerer Nokia stadig telefoner.

Nokia arbejder lige nu benhårdt på at få sendt en sidste telefon ud af døren, inden den endelige overtagelse fra Microsoft. En telefon der skiller sig ud fra Nokias øvrige portefølje, ved at køre på det Google-ejede Androidsystem.

Den kommende Android telefon har fået kodenavnet Normandy, og kommer angiveligt til at køre en skrabet udgave af Android. Telefonen sigter efter at ramme low-end markedet, og får som følge deraf en meget lav pris, der kan gøre Nokia Normandy attraktiv for udviklingslande.

Men Normandy kan være dødsdømt allerede inden fødslen, da Microsoft formentlig ikke vil være interesseret i at supportere en telefon, der benytter sig af konkurrenten Googles platform.

Derfor kan telefonen, ifølge Ars technica, blive skrottet så snart Microsoft overtager Nokias mobildivision.

Kilde: Ars Technica

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Frederiksen 12-02-2014 12:19:00

Underlige spekulationer, som ikke giver mening.

hvorfor alverden skulle Nokia satse på at lave en android uden/eller med MS? Det er tydeligt at Nokia har droppet hele smartphone og dumbphone segment, læser man deres sidste regnskab figurere det som "discontinued devices".

I deres sidste regnskab fra Q4 fremgår det også at Asha serien er blevet udkonkurreret af konkurrenterne (Low End Androids)i samme pris segment.

Derfor giver det mere mening at NokiaSoft en android, istedet for deres Asha serie.
Der er flere muligheder for populære (Både Inter- og Nationale) apps, fremfor at Nokia bruge resurser på at betale sig til apps eller udvikle dem selv til Asha serien.

Jeg formoder at det ikke kan lade sig gøre at lave en WP device, som matcher Asha pris segmentet, så derfor giver det meget god mening at NokiaSoft lancere et device baseret på "Android".

0 0
12-02-2014 15:11:41

@peter f
det giver mening det du skriver lidt hen af vejen..
MEN den Nokia x var den Hemmelige plan B fra Nokia, og derfor syntes jeg faktisk det er rimligt at spekulere i en tilbagetrækning hvis ms får overdraget D&s inden lacering...
når det så er sagt kan man læse flere steder at MS forsøger at få producenter til at dual os telefoner med både android og WP, så jeg gætter på at deres modvilje er tilstede men at de lige vil gøre alt for succes.
vedr. Low end eller dumbphone som du kalder dem så forventer jeg at de nye ejer af mobildivision vil droppe Asha platformen og beholde s40 og WP i frem tiden,en Lumia 520/521/525 er alt taget i betragtning et bedre bud i samme pris klasse som Asha der ligger fra 800kr og op.
Nokia beholder jo deres advanced technology afdeling og derfra kommer forhåbentlig masser af fede apps til både WP og evt Nokia x.

Ps..
har du set Samsungs nye windows telefon, sååååå helt slut var det ikke alligevel, hva!!!!

0 0
Peter Frederiksen 13-02-2014 15:14:54

Asha produkter er billigere end Lumia 520, hvor modellerne ligger mellem $50 til $100 (Asha 503 med 3G, som den dyreste).

I Indien kan man købe en Android med Broadcomm 1.2 Quadcore Cpu chipset for omkring $120 (som er samme pris som en L520). og dual core androids med nogenlunde samme specs som L520, er nede på ca. $60.

Derfor tror jeg stadig på at NokiaSoft dropper Asha, og laver deres egen "forked" android, deres er også nogen design ligeheder "<" (http://goo.gl/wv9ivx)

Ja, jeg er klar over at Samsung kommer med en ny WP, men der kommer også en fed check fra Microsoft, ligesom Sony og Huawei vil få "support payments", som efter rygterne skulle være $2 milliarder til deling mellem OEM producenterne.
http://goo.gl/21mUz9

0 0

Om brug af cookies