Derfor giver TDC datahastigheden fri på mobilen

TDC giver nu tophastighed på datatrafik via mobilen - til samme pris som før. Men hvorfor? Her er detaljerne om det nye tiltag.

Derfor giver TDC datahastigheden fri på mobilen

Privatkunder hos TDC med et dataabonnement skal ikke længere bekymre sig om hastigheden, når der surfes på nettet, tjekkes Facebook, eller skrives mails fra smartphonen.

Fremover får kunderne den højest opnåelige datahastighed, uden merpris. Teoretisk vil det sige, at man kan surfe på nettet, med op til 15 mbit/s.

 – “Vi ser flere og flere kunder der surfer, hører musik på TDC Play og henter applikationer fra deres smartphone. Derfor vil vi gerne sørge for en god oplevelse, hvilke vi mener, blandt andet sker via en høj hastighed,” siger mobildirektør for privatmarked i TDC, Johan Kirstein Brammer til Mobilsiden.dk

Mindre teknik-snak

Med ændringen vil TDC forsøge at dreje fokus væk fra snakken om “teknik og hastigheder”, til mere bløde værdier som “indhold og oplevelser”.

Men selvom telekoncernens strategi er rimelig klar, er det ikke alle kunder, som får glæde af mindre snak om teknik.

 – “Det er alle privatkunder med et dataabonnement, der får adgang til den høje hastighed,” lyder det fra mobildirektøren.

Dermed må erhvervskunderne, og kunder uden et dataabonnement hos TDC, stadig forholde sig til hastighederne i deres aktuelle mobilløsning.

TDC fortæller dog, at hastigheden for kunder uden dataabonnement er blevet hævet til 6 mbit/s.

Mobilt bredbånd og Telmore er ikke med

Selvom kunder der går på nettet fra mobilen, benytter samme net som dem, der kobler sig op via en datadongle, eller mobilt bredbånd, får disse ikke fri hastighed.

– “Vi relancerede vores portefølge på mobilt bredbånd i marts måned med produkter med hastigheder på 6 og 15 mbit/s, hvor vi netop forøgede hastighederne. Om det senere bliver nødvendigt også at give hastighederne på mobilt bredbånd fri, ligesom på mobilen, vil afhænge af, hvordan markedet udvikler sig,” siger Johan Kirstein Brammer fra TDC.

Det er kun TDC’s egne kunder der får glæde af de nye ændringer. Det betyder, at selskaber der benytter TDC’s mobilnet, som f.eks. Telmore, ikke tilbyder kunderne fri datahastighed på mobilen.

Læs også:
 – TDC giver tophastighed på mobilen til samme pris 

Mere nyt om emnet

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden fulgte op på sagen. 29/4/2011 bragte vi artiklen; TDC giver tophastighed på mobilen til samme pris – Den kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..