Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor har vi ikke dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark

Derfor har vi ikke dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark

Udvalget af dual-sim og qwerty-telefoner i Danmark er meget begrænset. Vi har undersøgt hvorfor.

Redaktionen på Mobilsiden.dk modtager i ny og næ henvendelser omhandlende dual-sim telefoner og smartphones med fysisk qwerty-tastatur.

Ofte handler spørgsmålene om hvor i Danmark, man kan købe sådanne enheder, eller hvorfor at teleselskaberne ikke sælger enheder af denne type, sågar også spørgsmål om hvorfor vi ikke skriver om enhederne.

På baggrund af henvendelserne har vi besluttet os for, at finde et par svar.

Enslydende ordvalg hos teleselskaberne

Vi har henvendt os til et par af de store danske teleselskaber og her er svaret klart og entydigt, ”der er nærmest ingen efterspørgsel af både dual-sim og QWERTY-telefoner”. Det fortæller både Telia, 3 og TDC til Mobilsiden.dk.

 - ”Når der er så lav efterspørgsel på dual-SIM telefoner i Danmark i forhold til andre lande, kan det måske skyldes, at vi har god dækning i hele Danmark, og at kunderne derfor ikke har behov for abonnement hos to forskellige teleselskaber - som er det mest oplagte argument for dual-SIM,” fortæller kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3.

Men måske disse funktioner er ved at blive et levn fra fortiden.

 - ”Dual-sim telefoner er en af de teknologier der virker godt 'på papiret'. Men i hverdagen bliver det irriterede, ikke at have sin ønske smartphone ved hånden, men må nøjes med en træls dual-telefon. Og skærmtastaturet i smartphones er blevet så godt at det for det meste overflødiggør behovet for et fysisk tastatur på enhederne,” sådan lyder det fra John G., chefredaktør på Mobilsiden.dk.

En udtalelse som Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC kan nikke genkendende til.

 - "Set fra vores side af, så har dual-sim aldrig slået igennem for alvor, og vi har stort set ingen forespørgsler haft. Hvad angår qwerty, er forklaringen nok mere historisk betinget. Går vi nogle år tilbage, har f.eks. Blackberry haft et stort marked i en del lande på salget af deres berømte qwerty telefoner. Herhjemme har BB været forbeholdt erhvervsmarkedet, men generelt har vi i DK en hurtigere adoption af ny teknologi, så da det fysiske tastatur forsvandt i takt med smartphones indtræden, forsvandt interessen for telefoner med qwerty tastatur," det fortæller Morten Steen Jensen til Mobilsiden.dk.

Enhederne eksisterer endnu

Men er du på udkig efter enheder med en af disse specielle funktioner så kan de stadig opspores.

Blandt andet melder 3 ud, at de stadig sælger Blackberry telefoner, og Telia har Nokia Asha 302 i sortiment, der er med qwerty-tastatur.

Men er du ude efter en dual-sim enhed, er det noget besværligere at anskaffe, men det kan lade sig gøre. En hurtig søgning på Google efter dual-sim gav en god portion resultater at gå efter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nubberdong 23-11-2012 22:42:55

jeg købte min dual sim nokia mobil med fm radio i fona for ½ år siden. prisen lå omkring 250 kr. så hvis du bare skal have en dual sim mobil uden "smart" funktioner og data, er det stedet at gå hen.

0 0
jesper 23-11-2012 21:02:13

Hvordan måler de efterspørgsel? jeg sukker efter en dual sim, men har dog aldrig tænkt på at ringe til telenor og spørge efter den. Jeg har aldrig set en topmodel udbudt til salg i Dk (og det vil jeg også gerne have) Den Note II købte jeg lige på stedet hvis jeg kunne, er møgtræt af at gå med 2 telefoner.
Mon man fik mange likes på.at oprette en dual sim nu side på FB ;-)

0 0
23-10-2012 16:34:05

Os, der er selvstændige kunne godt tænke os en dualsim mobil, så vi ikke skal have to mobiler med os. Det kunne jeg i hvertfald personligt godt ønske mig! :)

0 0
Harly 27-10-2013 09:44:57

Der er nogle webshop som sælger nogle ret gode dual sim smartphone, men som alt som kommer fra Kina er det en udfordring at få smartphone som kan leve op til vores kvalitets krav.

prøv evt http://cuckoos-nest.eu

0 0
22-10-2012 22:08:23

Skal som og qwerty telefoner er der da flere at vælge i mellem i Nokia asha serie, måske er de ikke alle til salg i dk men de er billige på nettet og med 3g kik efter 305-306-308-311 for dual sim. De er med s40..

0 0
22-10-2012 22:09:24

Skal som = dual sim

0 0
Torben 22-10-2012 16:00:44

John er ærgerlig over at man skal undvære den smarte telefon, ved brug af dual sim.
Fat mod John! Her er svaret på dine drømme:

http://mobilegeeks.de/prestigio-bringt-multiphones-gunstige-dual-sim-smartphones-mit-android/

0 0
Martin 22-10-2012 15:09:05

En efter min mening ofte overset grund til at vælge fysisk tastatur er at skærmen ikke halveres mens man arbejder.

Især hvis man arbejder med terminaler og fjernadgang til computerer har dette stor betydning og dette er nok den vigtigste årsag til at jeg har en Desire Z.

Men indrømmet, det er ganske, ganske få der har det behov.

0 0

Om brug af cookies