Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor kan du ikke købe apps i Android Market

Derfor kan du ikke købe apps i Android Market

Selvom du har pengene klar, kan der stadig ikke købes programmer og spil i Market på Android-mobiltelefoner i Danmark. Forklaringen er forholdvis enkel.

I Tyskland, Østrig, Frankrig, Italien, Holland, USA, England og Japan kan brugere af mobiltelefoner med Android-systemet benytte en version af programbutikken Android Market, der også indeholder programmer og spil, der skal betales for.

Overfor Mobilsiden.dk har Googles danske direktør Peter Friis tidligere forklaret, at man arbejder på en åbning af denne del i Android Market i Danmark.

Han ønskede dog ikke at sætte dato på, eller gå dybere ind i årsagen til den manglende mulighed for de danske mobilbrugere.

Ekspert: Danmark er for lille

Derimod vil teleanalytiker John Strand fra Strand Consult gerne give et bud på den udfordring Google står overfor i Danmark.

- "Problemet for Google er, at Danmark er for lille. Som andre virksomheder skal også Google prioritere deres resourser. Når valget så står mellem f.eks. Tyskland med 80 millioner mennesker og Danmark med 5,5 millioner - så er valget kommercielt set slet ikke så svært", fortæller John Strand til Mobilsiden.dk

Ifølge John Strand skal Google også sætte sig ind de mange forskellige regler, som findes i de enkelte lande.

- "Alle lande har mange forskellige regler om betaling, forbrugerbeskyttelse, returpolitik. Derfor kan Google ikke ikke bare rulle den samme Android Market-version ud i alle lande. Desuden skal butikken også oversættes til dansk", slutter teleanalytikeren.

Ifølge de seneste tal, er der omkring 30.000 applikationer i Android Market.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Schwartz 21-03-2010 09:30:04

Ja, forklaringer er der nok af. Men vi Android brugere vil gerne kunne købe, og uanset begrundelser fra Google og andre, synes jeg vi skal forsøge at råbe dem op for at Android bølgen ka' fortsætte. Deltag her:

http://betalingsapps.skrivunder.dk

0 0
Jesper Søgaard 17-03-2010 14:31:35

Mener I seriøst at John Strand, som spåede at iPhone ville blive et flop, stadig er værd at høre på?

0 0
Anders 17-03-2010 12:20:55

Hvis man vil så kan man.
De skider på brugere og udviklere.
Hvis der er et marked for Iphone apps. i Dk, så er der også et marked for Android apps.
Har selv en Htc Hero, som jeg ikke får det fulde udbytte af desværre.
Min næste mobil bliver ikke en Android medmindre de får Android Market op og køre.

0 0
Urbanus 17-03-2010 12:01:20

Naturligvis er Danmark da et mindre land, men det er trods alt stort nok til at Apple synes det er interessant at sælge apps, og andre apps stores også synes det.
Og vi er da alligevel et stort nok marked til at de fleste hardware og software producenter synes det er interessant nok at lave danske versioner til det danske marked.
Med en fortjeneste på 30% pr. solgt app, så burde der da ligge en ganske pæn indtjening og vente, for en relativ lille investering.

Og at sammenligne med det tyske marked synes jeg er lidt søgt. Der har været åbent for paid apps i Tyskland i et år, så det er jo ikke sådan at vi ligger og konkurrerer om hvem der skal være Googles kommende marked. Inden for det sidste år er der mig bekendt kun åbnet op i to nye markeder (Japan og Italien), så det ikke fordi der er så meget andet travlhed at spore i dette hjørne af forretningen.

Men jeg vil da håbe at denne debat hjælper til med at de mærker at der er et pres. Enhver virksomhed med respekt for sig selv kan jo ikke blive ved med at ignorere en efterspørgsel fra en betalingsvillig kundegruppe...

0 0
Willem 17-03-2010 11:58:50

Hej John!
Betyder dette at man heller ikke kan downloade de gratis applikationer på Android markedet?? mvh, Willem

0 0
17-03-2010 13:31:48

Nej.

0 0
nickolass 17-03-2010 11:45:05

Da jeg var til htc event der sagde htc's salgs chef at Danmarks var det land i europa at der blev solgt flest htc telefoner...
men selvfølgelig er htc lille.. der også andre produkter med android, men synes bare det virker mærkeligt at danmark er for lillem hvis der er interesse for det så ville jeg da sælge...

0 0

Om brug af cookies