Derfor skal mobilen slukkes på fly under start og landing

Har du undret dig over, hvorfor mobiltelefonen skal slukkes i fly? SAS’ chefpilot forklarer her hvorfor.

Derfor skal mobilen slukkes på fly under start og landing

Det er ikke alle flypassagerer, der husker at slukke mobiltelefoner under start og landing, og hvorfor skal man egentlig også det?

Der er mange teorier om hvorfor man skal slukke mobiltelefonen. Nogen mener det er for at kabinepersonalet, og de øvrige passagerer skal spares under turen.

Men nu fortæller Ulrik Pedersen, chefpilot i SAS grunden:

-”Man skal slukke alt elektronisk udstyr, fordi det kan forstyrre det grej, vi bruger under start og landing. Det er mest kritiske faser under flyvningen, og derfor skal instrumenterne ikke kunne vildledes, fordi nogle bruger forskellige former for elektronik.”

Ikke påvist af undersøgelser

Ulrik Pedersen understreger dog også, at der ikke findes undersøgelser, der med garanti kan påvise mobiltelefoner, pc’er samt anden personlig elektronik kan skabe alvorlige problemer for flytrafikken.

 – ”Det er ikke sådan, at man har kunnet påvise, at der har været ulykker, som har været forbundet med brug af mobiltelefoner eller lignende. Men på den anden side har man heller ikke kunne finde det afgørende bevis for, at det ikke har nogen betydning. Og så vælger man altid den sikre side i luftfart og laver et totalforbud,” fortæller Ulrik Pedersen.

Han understreger også vigtigheden i, at alt det fintfølende elektronik i cockpittet virker optimalt med et eksempel på, hvad der sker, hvis et fly skal lande i tæt tåge.

 – ”Så både flyver og lander vi på autopilot, hvor vi normalt kobler autopiloten fra og lander manuelt. Der er ikke plads til fejl, så det er meget vigtigt, at hverken signalerne på jorden eller autopiloten bliver, påvirket, så vi risikerer ikke at ramme, som vi skal. Og det kan måske ske, hvis folk har mobiltelefonen tændt”, siger Ulrik Pedersen.

Foruden dette er der også andre sikkerhedsmæssige grunde til, at der er forbud mod elektronisk udstyr ved start og landing. Ligesom flypersonalet også ønsker passagerernes fulde opmærksomhed under start og landing, der er de såkaldte kritiske faser i flyvningen – så skulle uheldet være ude skal folk ikke være optaget af alt mulig andet. Det skriver Politiken.dk.

Opfølgning:

Den seneste udvikling finder du her. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 21/3/2012 tunede vi igen ind på emnet med en artikel der belyste emnet Skal gravide være opmærksomme på mobilbrug?Klik her for den påfølgende artikel.. Seneste nyheder om Mobiltelefon ser du her..