Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor taber Apple: For lukket og ufleksibelt

Derfor taber Apple: For lukket og ufleksibelt

En IT-sikkerheds topchef afsiger noget der minder om en dødsdom over Apple og iOS.

Apple skal drastisk ændre strategi, hvis de skal fortsætte med at have succes i fremtiden, mener topchefen for sikkerhedsselskabet Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky.

Han mener Apple vil miste markedsandele på mobilmarkedet til Microsoft og Android, fordi køberne forventer ”åbne, sexede og fleksible” styresystemer, skriver Computerworld.dk.

Han tror mange vil udskifte iPad og iPhone med produkter baseret på Android og Microsofts systemer.

- ”I denne århundrede er vinderen den leverandør, der bygger det stærkeste fællesskab. Det er lykkedes Apple at skabe et fællesskab omkring deres teknologi. Men nu er det de åbne systemers tid, såsom Android. Apple vil miste markedsandele, hvis ikke deres tilgang ændres, ” lyder spådommen fra Eugene Kaspersky.

Det fremgår dog også af artiklen, at Kaspersky er utilfreds med, at Apple ikke tillader antimalware-apps til iPad og iPhone.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

11-12-2012 08:12:26

Samme firma RÅBTE op om 100.000 inficerede apps i google play. Kan de finde ud af hvad de mener ? Altså andet end hvad pengepungen fortæller dem.......Ville sq aldrig sætte min lid til det firma.......

0 0
Anker 10-12-2012 17:32:29

Det er sjovt at folk ikke helt fatter at det er klart at det ser ud til at Apple går ned af, de rider på en meget høj bølge, som er foresaget af iphone og ipad. De to produkter er ikke "nyheder" længere.. Apple er først med tingene, derefter kommer konkurrenterne med lignene produkter som tager en del af markedsandelen fra apple, de er helt naturlig udvikling.. Næste gang Apple kommer med noget nyt og revolutionerende så sker det samme igen, så rider de på en bølge af succes indtil markedet er mættet af "kopier"

0 0
Henrik 10-12-2012 22:38:06

Ja, det er rigtigt. Men det har ikke noget at gøre med hvad der står i denne artikel.

0 0
Henrik 10-12-2012 11:33:57

En chef for sikkerhedsvirksomhed der advokerer for åbne systemer. Ja, det er jo slet ikke til at gennemskue, hvorfor han måtte have interesse i det.

0 0
DX 07-12-2012 22:29:11

at Apple på trods af den nye iPhone 5, har mistet næsten 20%, eller 1/5 del af sin værdi, de sidste 3 måneder.

0 0
Urbanus 07-12-2012 11:00:54

Åh, kunne vi ikke få nogle lidt mere nuancerede analyser, og især overskrifter til de her analyser, hvor det altid lyder som én er vinder og rydder bordet, og alt er sort og hvidt.

Lige så provokeret jeg bliver over de ensidige hyldestartikler til iPhone, iPad og Apple, hvor alle andre fejes af banen, så bliver jeg også en anelse træt af nu at læse at der ligefrem skal afsiges en dødsdom over Apple og iOS.

Jeg er sådan set enig i en stor del af analysen. Jeg tror også Apples succes er ved at vende, og deres enerådige og lukkede stil vil få flere og flere til at vende dem ryggen. De har også haft usædvanligt mange dårlige sager i den sidste tid.

Men når det er sagt, så har Apple jo stadig utrolig mange, meget loyale kunder, og mange af dem har jo netop købt ind på den præmis der hedder lukkede systemer, hvor storebror holder øje med at alt kører godt og som det skal, så jeg slipper for at gøre det.
Og i øvrigt, som flere andre også nævner, så er Windows jo ikke meget mere åbent.

Jeg tror da nok at Apple vli opleve en vis tilbagegang, eller stagnation, de vil ikke længere blive ophøjet til de her superstjerner der kan gå på vandet, men vil komme mere ned på jorden. Men de vil helt sikkert blive ved med at være en af de store spillere på markedet, og jeg tror dog trods alt ikke de laver en Nokia - for det tror jeg alligevel de er for smarte til.

Og det vil da være rart hvis vi kan komme dertil at frem for det billede der altid tegnes i medierne er at der er Apple, og så alle andre, der aldrig nogensiden når op ved siden af Apple, så er Apple en blandt flere producenter der gør det godt, og vi har tre ligeværdige styresystemer der gør tingene på tre meget forskellige måder, som alle har deres fordele og ulemper, og hvor man som forbruger kan vælge det der passer en bedst.

0 0
Om brug af cookies