Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor tager Android opdateringer så lang tid

Derfor tager Android opdateringer så lang tid

Google og selve Android systemet er begge hindringer for hurtige opdateringer.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor mobilproducenterne er så langsomme med Android opdateringer?

Det har Ryan Whitwam hos Tested.com også undret sig over, og han har derfor undersøgt sagen nærmere, hvilket der er kommet en meget interessant artikel ud af.

Ifølge Whitwam så er der nemlig flere årsager til, at mobilproducenterne ikke kan spytte opdateringer ud til deres telefoner i samme tempo som Google lancerer nye Android ”lækkerbiskner”.

Vi har tidligere hørt undskyldningen med, at mobilproducenternes specielle opsætninger såsom skins, homescreens eller widgets forhindrer en hurtig opdatering af mobiltelefonerne.

Men ifølge Whitwam så ligger årsagen til de langsomme opdateringer et helt andet sted; Årsagen er nemlig Google og selve styresystemet Android.

Selve processen med at lave opdateringer til Android foregår bag lukkede døre hos Google, og medmindre man er en såkaldt ”preferred device partner”, så får man ikke adgang til Android kildekoden, før Google giver den fri til hele verden.

Det betyder at mange mobilproducenter først får adgang til kildekoden, når Google præsenterer nyeste Android version for offentligheden.

Hardware Abstraction Layer

Derudover har Android ikke et fast sæt hardwarespecifikationer, så alle producenter benytter forskellige chipsæt til deres mobiltelefoner.

Google udvikler på en ”Hardware Abstraction Layer (HAL) der er optimeret til ét chipsæt, og hvis denne HAL skal benyttes på et andet chipsæt, så skal andre mobilproducenter først optimere denne HAL, til netop deres hardware og chipsæt.

Læs den fulde gennemgang her.

Kilde: Tested.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rallerbabz 14-12-2011 13:24:22

Spændende artikel, jeg har altid undre mig over at fabrikanterne er så langsomme, men det viser sig vidst at der er en grund til dette.

Dog kunne jeg godt tænke mig at høre hvorfor google ikke giver kildekoderne til fabrikanterne NOGET før? Ja, det kan blive lækket, men hellere lækket end at vi skal vente yderligere måneder.

Opdateringer er netop Android's svage punkt.

0 0
MichaelH 15-12-2011 02:04:29

Tror egentlig ikke det er nogen hemmelighed, at producenterne først kildekoden, når den er færdig. Producenterne har først mulighed for at begynde på at udvikle deres egen version af opdatering, når den endelig kode er færdig.

0 0
Henrik 14-12-2011 10:54:16

Jeg ved godt det tager noget tid.
Men når CyanogenMod kan gøre det hurtiger, og til flere telefoner end frabrikanterne selv kan.
Så older den undskyldning ikke helt.

CyanogenMod's udvikler er ikke ansat til det, og de fleste af dem har et liv ved siden af.
De har ikke adgang til driverne på samme nivu som frabrikanterne selv.
MEN alligevel gør de det beddere.

Selv telefoner som frabrikanterne fra skriver kan de få nye versioner til at køre på, og endnu køre godt, selv om frabrikanterne siger noget andet.

0 0
Exert 14-12-2011 13:01:42

Som CasperHN synes jeg ikke CM er så fantastisk hurtige som du antyder. De siger selv at det tager ca. 3 måneder fra kildekode til en stable version. Det er vel at mærke uden de omtalte certifikationer.

Selv telefoner som frabrikanterne fra skriver kan de få nye versioner til at køre på, og endnu køre godt, selv om frabrikanterne siger noget andet.

Fabrikanterne kan naturligvis godt få det til at køre på samme modeller som CM, men da de er desværre oftes mere interesseret i at sælge deres nye modeller, og derfor er deres fokus der.

0 0
14-12-2011 11:20:03

Men det er jo også forkert Henrik.

Hvis du også læste SE bloggen, ville du jo se at fx CyanogenMod ikke skal søge om tilladelser i alle lande og derfor har en langt kortere processtid idet de kun skal 1 ud af de 2 ting.
Desuden udnytter cyanogenmod jo drivere og andet der bliver lavet af selskaberne, så de har også færre arbejdsopgaver på den front. Desuden bruger de jo ofte lækkede udgaver af firmaernes versioner for at få fat i disse drivere mm.

Samsung uploader i øvrigt i denne uge en beta af 4.0(den uden godkendelser, men ellers er det næsten den færdige version) og der er stadig et godt stykke vej for cm9.

Jeg bruger i øvrigt selv cm7 og venter spændt på cm9.

0 0
14-12-2011 08:57:49

Et langt bedre basis for en artikel om dette emne ville være: http://developer.sonyericsson.com/wp/2011/12/07/ice-cream-sandwich-from-source-code-release-to-software-upgrade/

Det er Sony Ericsson der beskriver forløbet fra release til upgrade. Det der tager længst tid for Sony Ericsson er certifikationer fra alle lande.

2 ting til artiklen:
At optimere Android til andre chipsæt og ændre i HAL er altså ikke så svært, ICS kører fx flydende med hardware acceleration på en tegra 2 device(fx o2x) i open source miljøet(wifi og selve telefonendelen virker ikke helt endnu på de udgivende udgaver, men det har intet med HAL at gøre) selvom at nVidia ikke engang har leveret de originale drivere til den.

Desuden er det klart at Google ikke løbende udgiver kildekoden til android, i så fald ville der jo ikke være meget overraskelse plus så ville telefonerne jo først blive fragmenteret. Desuden ville man kritisere google for at udgive til store producenter og ikke xda miljøet og hvor går grænsen?

Til sidst en faktuel fejl i artiklen. Kildekoden bliver først lagt ud når den nye nexus-mobil rammer gaden og ikke når google præsenterer det nye system. Det er også herfra de store producenter får kildekoden fra.

Jeg vil opfordre til at du skriver en anden artikel baseret på blog-indlægget fra sony ericsson da det er noget mere retvisende, men samtidig kanon interessant.

0 0
Johnny K. Olesen 14-12-2011 09:49:37

Hej CasperHN

Tak for dit input. Vi kigger lige lidt på Sony Ericsson bloggen.

0 0
Per Jensen 14-12-2011 09:24:41

Kære CasperHN!

Det synes desværre at være standarden for artikler skrevet på mobilsiden.dk at indholdet er noget tyndbenet

0 0
Johnny K. Olesen 14-12-2011 09:56:12

Hej Per

Vi gør ellers hvad vi kan :-) Vi prioriterer dog, hvad vi bruger vores tid på. Vi vil gerne favne både bredt og samtidigt skrive smalle artikler. Men sålænge vi ikke får millioner af offentlige støttekroner kastet i nakken ligesom landets store avis medier, så bliver vi nød til at prioritere vores tid.

Derfor bliver ikke alle citat artikler 3500 ord lange, for så er der simpelthen andre artikler (nyheder), der ikke bliver skrevet.

Vi inkluderer dog så vidt muligt et link til kilden, så nysgerrige kan læse mere.

Derfor er vi også glade for input såsom CasperHN's, da Mobilsiden.dks brugere ofte kan hjælpe med guldkorn til artiklerne. Vi ved jo godt, at Mobilsiden.dks læsere er langt klogere end journalisterne :-)

0 0

Om brug af cookies