Derfor tager Android opdateringer så lang tid

Google og selve Android systemet er begge hindringer for hurtige opdateringer.

Derfor tager Android opdateringer så lang tid

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor mobilproducenterne er så langsomme med Android opdateringer?

Det har Ryan Whitwam hos Tested.com også undret sig over, og han har derfor undersøgt sagen nærmere, hvilket der er kommet en meget interessant artikel ud af.

Ifølge Whitwam så er der nemlig flere årsager til, at mobilproducenterne ikke kan spytte opdateringer ud til deres telefoner i samme tempo som Google lancerer nye Android ”lækkerbiskner”.

Vi har tidligere hørt undskyldningen med, at mobilproducenternes specielle opsætninger såsom skins, homescreens eller widgets forhindrer en hurtig opdatering af mobiltelefonerne.

Men ifølge Whitwam så ligger årsagen til de langsomme opdateringer et helt andet sted; Årsagen er nemlig Google og selve styresystemet Android.

Selve processen med at lave opdateringer til Android foregår bag lukkede døre hos Google, og medmindre man er en såkaldt ”preferred device partner”, så får man ikke adgang til Android kildekoden, før Google giver den fri til hele verden.

Det betyder at mange mobilproducenter først får adgang til kildekoden, når Google præsenterer nyeste Android version for offentligheden.

Hardware Abstraction Layer

Derudover har Android ikke et fast sæt hardwarespecifikationer, så alle producenter benytter forskellige chipsæt til deres mobiltelefoner.

Google udvikler på en ”Hardware Abstraction Layer (HAL) der er optimeret til ét chipsæt, og hvis denne HAL skal benyttes på et andet chipsæt, så skal andre mobilproducenter først optimere denne HAL, til netop deres hardware og chipsæt.

Læs den fulde gennemgang her.

Kilde: Tested.com

Opfølgning på artiklen

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Efterfølgende d. 13/12/2011 bragte vi nyheden Kritisk fejl i Windows PhoneKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..