Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Derfor udstyres de små poder med mobiler

Derfor udstyres de små poder med mobiler

Det er forældrenes behov for tryghed, der er den mest udbredte årsag til, at børnene får en mobil med i lommen, viser undersøgelse.

Danske børn helt ned til seks-års-alderen bliver udstyret med en mobiltelefon, og det skyldes primært forældrenes behov for tryghed.

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Telmore.

50 procent af de adspurgte, som gerne vil give en mobil til børn under 10 år, angiver således, at tryghed for forældrene er førsteprioritet. 34 procent angiver forældretryghed som andenprioritet.

31 procent har tryghed for barnet som førsteprioritet, mens 39 procent har selvsamme som andenprioritet.

Udsagnene "adgang til informationer/læring", "for at være en del af fællesskabet" og "kontakten til venner" scorer de næste pladser på listen over førsteprioriteterne med henholdsvis fem procent, fire procent og fire procent.

Langt de fleste mener, at der bør være indlagte begrænsninger i brugen af mobiltelefonen. 82 procent vil i høj grad eller i meget høj grad have begrænset adgangen til pornografisk indhold, mens 74 procent ønsker det samme for voldelige spil.

73 procent ønsker begrænsninger ved køb af apps, musik og lignende. Tallene for begrænsning i forbrug og adgang til sociale medier ligger på henholdsvis 54 og 50 procent.

Undersøgelsen er baseret på interviews med 1.017 danskere.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies