Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Designer: Det er ikke Ive, der står bag Apple Watch

Designer: Det er ikke Ive, der står bag Apple Watch

Officielt står der Jony Ive på designet af Apple Watch, men en designer tror ikke på, at han er hovedmanden

Apple Watch blev designet af Jony Ive - Apples chefdesigner. Det er i hvert fald det, Apple hævder, men en designer sår nu en smule tvivl om den kendsgerning. Bradley Price tror nærmere, det er nyankomne Marc Newson, der skal krediteres med urets design.

Læs også: Apple Watch rykker tættere på

Bradley Price er stifter af et designfirma, der designer ure, solbriller og kørehandsker, og han mener, at stilen i Apple Watch er langt mere Newson end Ive.

”Det har Marc Newsons fingeraftryk ud over det hele. Det er tydeligvis noget han har designet og ikke Jony Ive,” siger Bradley Price i et interview.

Læs også: Apple Watch-detaljer kommer frem med WatchKit

Marc Newson blev præsenteret som ny Apple-medarbejder, blot 4 dage før Apple Watch blev vist frem, så han kan ikke officielt have arbejdet på uret. Hans nære venskab med Jony Ive er dog ikke nogen hemmelighed, og det er muligt, de to har sparret med hinanden om designet.

Price peger på, at remmen i Apple Watch har præcis den samme lukkemekaniske som Ikepod bruger - et firma som Marc Newon var med til at stifte. Også det Price kalder den oppustede firkant ligner Newsons stil, mener Price.

Et Ikepod-ur designet af Marc Newson. Kilde: galleryhip.com
Et Ikepod-ur designet af Marc Newson. Kilde: galleryhip.com
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies