Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Designer: Smartphones er for kedelige

Designer: Smartphones er for kedelige

Alle smartphones ligner hinanden - ikke engang iPhone er noget specielt. En dansk designer vil forsøge at ændre på måden der tænkes mobil-design på.

For to år siden startede den danske designer Kristian Ulrich Larsen, sammen med Ewa Sendecka, Jeppe Vestergård og Victoria Kusk, et gruppeprojekt for Nokia. Det skete på Designskolen Kolding, hvor opgaven var at redefinere “Nokia-ness”.

- “Vi skulle gøre os nogle tanker om, hvordan Nokia kunne tage sig ud i fremtiden. Men vi hørte aldrig noget retur efter præsentationen for Nokia. Derfor besluttede jeg mig for, at tage projektet og arbejde videre med det alene,” fortæller Kristian Ulrich Larsen til Mobilsiden.dk

Resultatet blev “Flip-Phone”, som er et banebrydende designkoncept af en Android-smartphone, der har fået omtale over det mest af verden. “Flip-Phone” gør op med den traditionelle måde, som mobildesignerne normalt tænker på.

iPhone er ikke noget specielt

På mobilmarkedet har Apples design af særligt iPhonen sat nye standarder for, hvordan en smartphone kan designes. Men det er ikke godt nok for den danske designer.

- “Jeg kan gode lide iPhone. Men den er ikke SÅ forskelligt designet i forhold til andre smartphones. Men jeg medgiver, at Apple har styr på særligt detaljerne og deres design er gennemført. Men det er styresystemet, der definerer hele iPhone-pakken”.

Selv har Kristian Ulrich Larsen i hans designprojekt kastet sig over Android, der er mere åbent og fleksibelt end iPhone. En anden årsag er, at Google har et godt økosystem omkring selve Android-platformen, fortæller designeren.

Skal kunnne produceres

På billederne og videoen af “Flip-Phone” ses et design der tillader, at mobilen kan ændre form i forhold til situationen og opgaven. Og selvom det ligner noget fra en fjern fremtid, er der taget hensyn til produktions-mulighed i designtanken.

- “Udfordringen har været at lave noget, der kan holde til brug i længden. Men udgangspunktet har hele tiden været, at designet skal kunne produceres i virkeligheden,” fortæller den jyske designer.

Modellerne af “Flip-Phone” er såkaldte “fysiske mockups”, som er udført i modelmateriale. Derefter er resten skabt på en computer. Der er altså IKKE tale om en rigtig mobil, selvom det på billederne og videoen ser sådan ud.

Seriøse henvendelser

Da designet af “Flip-Phone” kom ud på nettet, affødte det straks en masse henvendelser.

- “Jeg har fået mange ‘godt gået’ mails, men der har også været opfordringer til at sætte Flip-Phone i produktion. Jeg har også modtaget enkelte seriøse henvendelser,” siger Kristian Ulrich Larsen, der dog ikke vil komme nærmere ind på detaljerne i henvendelserne.

- “Jeg vil nu prøve at arbejde på at se på, om nogen rent faktisk kan producere mobilen. Men jeg kan ikke love noget”.’

Indtil videre studerer Kristian Ulrich Larsen videre på Designskolen Kolding, hvor han er i gang med det sidste semester på den fem-årige uddannelse.

Video: Se konceptmobilen Flip-Phone

What is being creative? from Kristian Ulrich Larsen on Vimeo.

Video: Se konceptmobilen Flip-Phone

Flip phone from Kristian Ulrich Larsen on Vimeo.

Ekstern link:
 - Officiel website for Flip phone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Hansson 09-03-2011 20:12:19

Multi skærme er fedt, og den har fylde rumlighed. Meget kreativ, niice! ville gerne bytte min iphone 4 ud med denne særling. Men handler også om hvordan processen med at udvikle den til et virkelig produkt. Omkostninger, hvad der er fysisk muligt lige pt. men mega nice må jeg sige..

0 0
Nygaard 07-03-2011 21:24:08

Til nytænkning og konceptudvikling, i en branche der alt for længe bare har handlet om at putte en skærm ind i en indpakning!

0 0
Rena 07-03-2011 18:10:09

Denne Telefon kunne godt finde sin vej til min lomme, hvis den bliver virkelighed.

0 0
Louise B 07-03-2011 18:17:17

Enig - den ser lækker ud! Når man ser videoen ser det ud til den også er funktionel. Spændende nyhed!

0 0
Rena 07-03-2011 20:46:30

Hvis man husker på HTC Desire HD, så den også ud til at, være Zhe wonder phone, men mange folk blev skuffet over den

0 0
Villiam 07-03-2011 16:06:54

håber seriøst den mobil bliver til virkelighed :D den er jo herre nice :D og det bedste ved det design, er nemlig at det ikke bliver ødelagt af et brugt æble ;) når den kommer ud, så skal den ihvertfald købes :D uanset hvilken man har i forvejen! :)

0 0
Jesper Søgaard 07-03-2011 15:31:21

Enig - smartphones er kedelige, men det er en ske og en tallerken også. De er dog brugbare og det er vigtigere end designet. Lidt det samme er det med telefoner. Fordi det er en så vigtig del af vores hverdag så kan vi ikke leve med at designet kommer før funktionaliteten. Og netop af denne grund så er det ikke designere der bygger smartphones, men ingeniører.

Der er faktisk ikke særlig mange telefoner som har været flot designet. Man kan diskutere brugen af materialer, men design er som oftest ret kedeligt. iPhone 4 er et bud på hvordan man kan designe en telefon, men selv den er jo ikke noget særligt.

Min personlige mening er at design er sekundært. Måske endda tertiært efter funktionalitet og byggekvalitet. Ofte er det desværre sådan at "design-telefoner" koster alt for meget og der er lagt for meget krudt i design af selve hardwaren fremfor software til at det bliver en succes.

Hvem ved... måske Flip-Phone bliver den første design-telefon som faktisk sælger?

0 0
07-03-2011 18:19:48

@Jesper

Umiddelbart ser det ud til at designeren har haft ideer til funktionalitet i forhold til Flip-phonen. Desuden mener jeg at designere er essentielle i udviklingen af mobiltelefoner, faktisk lige så vigtige som hardware og software ingeniører.

Hvis du overlader det hele til ingeniørene så ender du med noget som er målrette ingeniører, et par eksempler Nokia Symbian og mange af de apparater fx videoafspillere man kan og kunne købe til TV'et(tænk bare på udfordringerne ved at skulle programmere en gammel VHS maskine).

Designerens primære opgave bør være at sikre at brugerfladen er nem og effektiv og forståelig for folk som ikke er civilingeniører. Sekundært kommer så mobiltelefonens ydre design.

Personligt har jeg svært ved at dele de enkelte dele af en mobiltelefon op i primær sekundær osv. 90% af mobiltelefonen kan være fremragene, men hvis de sidste 10% er fuldkommen håbløse så dumper mobiltelefonen.

I modsætning til Lumigons snart meget forsinkede førsøg på at komme med en designtelefon(som vel ikke er pænere end en iPhone4) så ser flip-phone både spændende og innovativ ud. Så til Kristian Larsen giv den gas!

0 0
Noia 07-03-2011 15:26:07

Meget interessant, og jeg håber da den kommer på markedet en dag, det kunne være skønt at se noget nyskabende design til en forandring :)

0 0

Om brug af cookies