Designer: Smartphones er for kedelige

Alle smartphones ligner hinanden - ikke engang iPhone er noget specielt. En dansk designer vil forsøge at ændre på måden der tænkes mobil-design på.

Designer: Smartphones er for kedelige

For to år siden startede den danske designer Kristian Ulrich Larsen, sammen med Ewa Sendecka, Jeppe Vestergård og Victoria Kusk, et gruppeprojekt for Nokia. Det skete på Designskolen Kolding, hvor opgaven var at redefinere “Nokia-ness”.

– “Vi skulle gøre os nogle tanker om, hvordan Nokia kunne tage sig ud i fremtiden. Men vi hørte aldrig noget retur efter præsentationen for Nokia. Derfor besluttede jeg mig for, at tage projektet og arbejde videre med det alene,” fortæller Kristian Ulrich Larsen til Mobilsiden.dk

Resultatet blev “Flip-Phone”, som er et banebrydende designkoncept af en Android-smartphone, der har fået omtale over det mest af verden. “Flip-Phone” gør op med den traditionelle måde, som mobildesignerne normalt tænker på.

Flip-phone, flipphone
Flip-Phone. Design: Kristian Ulrich Larsen

iPhone er ikke noget specielt

På mobilmarkedet har Apples design af særligt iPhonen sat nye standarder for, hvordan en smartphone kan designes. Men det er ikke godt nok for den danske designer.

– “Jeg kan gode lide iPhone. Men den er ikke SÅ forskelligt designet i forhold til andre smartphones. Men jeg medgiver, at Apple har styr på særligt detaljerne og deres design er gennemført. Men det er styresystemet, der definerer hele iPhone-pakken”.

Selv har Kristian Ulrich Larsen i hans designprojekt kastet sig over Android, der er mere åbent og fleksibelt end iPhone. En anden årsag er, at Google har et godt økosystem omkring selve Android-platformen, fortæller designeren.

Skal kunnne produceres

På billederne og videoen af “Flip-Phone” ses et design der tillader, at mobilen kan ændre form i forhold til situationen og opgaven. Og selvom det ligner noget fra en fjern fremtid, er der taget hensyn til produktions-mulighed i designtanken.

– “Udfordringen har været at lave noget, der kan holde til brug i længden. Men udgangspunktet har hele tiden været, at designet skal kunne produceres i virkeligheden,” fortæller den jyske designer.

Modellerne af “Flip-Phone” er såkaldte “fysiske mockups”, som er udført i modelmateriale. Derefter er resten skabt på en computer. Der er altså IKKE tale om en rigtig mobil, selvom det på billederne og videoen ser sådan ud.

Flip-phone, flipphone
Flip-Phone. Design: Kristian Ulrich Larsen

Seriøse henvendelser

Da designet af “Flip-Phone” kom ud på nettet, affødte det straks en masse henvendelser.

– “Jeg har fået mange ‘godt gået’ mails, men der har også været opfordringer til at sætte Flip-Phone i produktion. Jeg har også modtaget enkelte seriøse henvendelser,” siger Kristian Ulrich Larsen, der dog ikke vil komme nærmere ind på detaljerne i henvendelserne.

– “Jeg vil nu prøve at arbejde på at se på, om nogen rent faktisk kan producere mobilen. Men jeg kan ikke love noget”.’

Indtil videre studerer Kristian Ulrich Larsen videre på Designskolen Kolding, hvor han er i gang med det sidste semester på den fem-årige uddannelse.

Video: Se konceptmobilen Flip-Phone

What is being creative? from Kristian Ulrich Larsen on Vimeo.

Video: Se konceptmobilen Flip-Phone

Flip phone from Kristian Ulrich Larsen on Vimeo.

Ekstern link:
 – Officiel website for Flip phone

Efterfølgende om emnet

Temaet er stadig relevant. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Efterfølgende d. 11/2/2011 publicerede vi historien Windows Phone bliver Nokias nye smartphone-platform – Læs fortsættelsen her. Se også seneste nyt om tematikken her..