Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det er farligt at tale om mobilnetværk

Det er farligt at tale om mobilnetværk

Hjemmesider med beskrivelser af telekommunikation og blå-blink er farlige for rigets sikkerhed. En website er netop lukket efter negativ omtale.

På internettet findes efterhånden mange hjemmesider der handler om “blå blink”.

Flere sider såsom 10-20.dk beskriver i detaljer beredskabets teknologi, og der bliver lagt billeder på online af beredskabet i aktion.

Blandt andet se fotos af dronningens livvagter og køretøjer. Der er billeder og beskrivelser af den teknologi som beredskabet benytter - blandt andet det nye SINE net, der benyttes af det danske beredskab til radiokommunikation. Det skriver DR.dk

Tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen udtaler til DR.

- “Vi bliver sårbare. Det gør det nemt for både spioner, kriminelle og terrorister at gennemføre deres handlinger.”

På 10-20.dk fremgik det, at der blev arbejdet på at indsamle endnu flere informationer om SINE, og at der blev arbejdet på detaljeret kort med adresser og frekvenser på de forskellige master i SINE netværket. Hjemmesiden er efter DRs omtale blevet lukket.

Også en side som Sikkerhedsnet.dk omtaler radiokommunikations-netværk i Danmark.

Hvis du er blevet nysgerrig og vil vide mere om beredskabskommunikation, så kan du læse vores baggrundsartikel: Kan mobilnettene i Danmark klare en landskatastrofe eller terrorhandling?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rolfiboy 21-11-2011 12:21:01

Hvornår fatter man at man ikke kan begrænse information..?

Terrorister skal sku nok finde informationerne alligevel. Hvis en eller anden privat person kan, så kan terroristerne sku nok også, uden man behøver at gå ind på en hjemmeside. Så kan man argumentere for at det bliver for let at få informationerne, men det er jo reelt det samme som at argumenterer imod internettet og den frie information som netop er med til at udvikle verden og på sigt også skaber fred og mere samhandel.

0 0

Om brug af cookies