Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det fysiske tastatur genopstår i din smartphone

Det fysiske tastatur genopstår i din smartphone

Ægte tastatur direkte på din smartphones touch-skærm, lyder næsten for godt til at være sandt – men ikke ifølge Tactus.

Der er stadig mange der endnu hænger i de gode gamle mobiler med et fysisk tastatur, selvom flere og flere går over til de nye smartphones, der i dag hærger de mobile markeder.

Men til dem hvis eneste argument imod en smartphone, stadig er manglen på fysisk tastatur, så frygt ej men det argument kan snart ikke bruges mere.

For firmaet Tactus viser nemlig i en video at det snart er muligt at bruge en touch-skærm med fysisk tastatur indbygget i skærmen.

Ja du læste rigtigt, det fysiske tastatur er dog ikke til stede hele tiden. Hvis du ser billeder eller bladrer i menuerne så fungerer skærmen, som en helt almindelig touch-skærm.

Men med det samme et tastatur skal bruges til input. Da siver der via mikroskopiske kanaler en speciel olievæske ind mellem displayet og glasset, og former et 3D qwerty-tastatur.

Ifølge kilder i branchen vil teknologien kun bruge to til tre procent af batteriet på en hel dags brug. Systemet er endnu ikke færdigudviklet og flere ting, som et varieret tryk for de enkelte taster samt tillade dem at være trykfølsomme, er endnu under udvikling.

I videoen herunder kan du se systemet, og samtidig kan du vudere om dette er fremtidens tastatur.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

knudknud3 08-06-2012 07:49:25

Jeg har længe manglet sådan en funktion på min gamle Nokia. Jeg kan nemlig ikke finde ud af at : tast 1, hvis du vil ..., tast 2, hvis du vil ... , når jeg har ringet til et nummer, hvor der yderligere skal indtastes et tal udover telefonnummeret.

0 0

Om brug af cookies