Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det går den gale vej for app udviklere

Det går den gale vej for app udviklere

Udviklere der gerne vil tjene penge på at sælge apps går en sort tid i møde, ifølge analysefirmaet Gartner

Både Google Play og Apples App Store har mange apps, faktisk over 1 million apps. Så der burde være lidt at vælge imellem og for forbrugere er det selvfølgelig positivt, men hvis man gerne vil tjene penge som udvikler, er det et benhårdt markedet hvor få har kommerciel succes. Men fremtiden ser endnu mere sort ud for dem som måske ikke lige har en anmelderrost app som de fleste brugere kender.

Gartner forventer at vi bliver ved med at hente apps baseret på hvad venner og familie har, hvad sider som mobilsiden.dk anbefaler og lignende. Det er altså svært at få en app kendt af den brede befolkning, men Gartner mener endvidere at i 2017 vil 94,5% af alle apps der bliver downloadet være gratis. I 2013 var det tal på 91%. Almindelige apps hvor du betaler før du downloader bliver altså færre og færre.

Gartner mener derfor også at freemium apps vil være vejen frem. I 2013 stod freemium med ”In App Purchase” for ca 17% af app-indtægterne, men Gartner forventer indtjeningen vil stige til 48% i 2017, altså noget af en forskel.

Til HTML5-fans er der også nyheder, for Gartner forventer at HTLM5 apps vil blive noget større uden at sætte specifikke tal på, men advarer samtidig udviklere om at passe på performance problemer og fragmentering.

Er du hverken til iOS eller Android er HTML5 apps noget man kan håbe på, for de stræber mod at kunne passe på alle platforme. Dog har Gartner også en lille forudsigelse der. For Android og iOS vil dominere markedet så markant at Gartner kun mener en ekstra spiller har mulighed for succes og modstanderen som skal dyste med de to store spås til at være…
Kan jeg få en trommehvirvel?...
Tredjepladsen går til:

Microsoft og Windows Phone.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies