Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det kører ikke for TomTom

Det kører ikke for TomTom

GPS-producenten TomTom er kommet i modvind.

Det hollandske GPS-navigations firma TomTom har været ude med en offentlig undskyldning til firmaets (hollandske) kunder, efter det er kommet frem, at TomTom har solgt anonyme brugerdata til politiet i Holland.

Det er vel i og for sig slemt nok at sælge bruger-data uden lov, men for at føje spot til skade, viste det sig, at det hollandske politi har brugt de indkøbte data fra TomTom til at finde ud af, hvor folk rutinemæssigt kørte hurtigere end de måtte - og så har de været ude og montere automatiske fart-kameraer der!

TomTom har undskyldt hele miseren, og påberåber sig uvidenhed, i og med at de aldrig havde kunnet forestille sig, at politiet ville bruge dataene til at sætte fartfælder op, men i stedet blot til at "forbedre trafik-situationen i Holland"

 - "We are now aware that the police have used traffic information that you have helped to create to place speed cameras at dangerous locations where the average speed is higher than the legally allowed speed limit." siger TomTom?s CEO Harold Goddijn på TomTom?s hjemmeside.

 - We are aware a lot of our customers do not like the idea and we will look at if we should allow this type of usage."

TomTom har i længere tid lidt af faldende indtægter - de fleste mobiltelefoner kommer med en eller anden form for navigations-software (Nokia giver deres Ovi Maps med, når du køber en Nokia-mobil, helt uden ekstra beregning, og derfor er der blevet længere mellem salgene, selvom iPhone-app'en efter sigende klarer sig hæderligt.

Men de bliver *nødt* til at finde en anden måde at tjene deres penge på - ellers kan de vidst godt se frem til et yderligere fald i deres salgstal...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 02-05-2011 16:17:55

Jeg synes det er smagløst at tage ekstra penge for at brugeren kan få HD Traffic, for så derefter at sælge data'ene videre til politi og andre myndigheder.

Jeg er sælger af TomTom Business Solution i Danmark, og jeg må nu revidere min salgstale overfor kunderne, når de spørger om de data kommer andre steder hen. Det vi andre får at vide er, at data'ene bliver slettet permanent efter 90 dage, og det er hvad TomTom i Holland hele tiden har fortalt os.

0 0
Jonas 02-05-2011 15:22:39

Der manglede da lige en knap til at vise min fulde enighed!

0 0
Urbanus 02-05-2011 13:36:46

Altså politiet har brugt anonymiseret data til at målrette deres indsats mod ulovligheder, endda ulovligheder af den stærkt livsfarlige slags.

jeg har lidt svært ved at se problemet, og jeg kan slet ikke se hvad Tom Tom undskylder for. jeg synes faktisk deres undskyldning er lidt smagløs.

Jeg synes i stedet Tom Tom burde undskylde for at de, og andre GPS-navigations-firmaer, viser politiets fartkameraer på deres kort, og dermed båder opfordrer til at begå kriminalitet og hjælper kriminelle med at deres ulovligheder ikke bliver opdaget. Dermed har de formentlig adskillige liv på deres samvittighed, og koster de forskeliige landes myndigheder masser af penge i tabte indtægter. Set i det lys manglede det bare at de betalte lidt tilbage til samfundet ved at bidrage med oplysninger der kan højne trafiksikkerheden. Omend det da er dobbeltmoralsk og dobbelt samgsløst både at tjene på at sælge oplysninger om hvor fartkameraer gør mest gavn, og samtidig sælge oplysninger til de kriminelle om hvor fartkameraerne så er.

0 0
Slaraffenland 02-05-2011 21:09:21

@Urbanus

Vedr. afsnit 2: Problemet består i, at det er ulovligt at videresælge data uden brugerens tilladelse. TomTom undskylder for den ulovlighed de har begået. At dataene, i dette konkrete tilfælde, kan medvirke til færre trafikforseelser er en diskusion i sig selv. (Det er den diskusion du vælger at tage, men det er ikke dét sagen handler om)

Vedr. afsnit 3: TomTom skal ikke undskylde for at de "afslører" fartkameraer. Tværtimod bør vi takke dem for det. Hvorfor tror du politiet opfordrer bilister til at advare andre bilister når politiet laver fartkontrol? Eller hvorfor tror du de lokale radiostationer oplyser hvilke veje politiet står på? Det er netop for at få folk til at sænke farten. Hvis en bilist på forhånd bliver gjort opmærksom, at der er en risiko for at få en fartbøde, er der en større sandsynlighed for at han/hun sænker farten.

Du skriver at de manglende indtægter koster landets myndigheder en masse penge, og at TomTom burde betale tilbage til samfundet. Men sådan må du ikke se på det. Hvis du kigger på hvilke fatale følger et trafikuheld kan have, kan det aldrig opvejes af penge. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad er vigtigst....et menneskeliv eller penge? TomTom´s "afsløringer" af fartkameraer har reddet mange menneskeliv.

Mvh
Thomas

0 0

Om brug af cookies