Det kører ikke for TomTom

GPS-producenten TomTom er kommet i modvind.

Det kører ikke for TomTom

Det hollandske GPS-navigations firma TomTom har været ude med en offentlig undskyldning til firmaets (hollandske) kunder, efter det er kommet frem, at TomTom har solgt anonyme brugerdata til politiet i Holland.

Det er vel i og for sig slemt nok at sælge bruger-data uden lov, men for at føje spot til skade, viste det sig, at det hollandske politi har brugt de indkøbte data fra TomTom til at finde ud af, hvor folk rutinemæssigt kørte hurtigere end de måtte – og så har de været ude og montere automatiske fart-kameraer der!

TomTom har undskyldt hele miseren, og påberåber sig uvidenhed, i og med at de aldrig havde kunnet forestille sig, at politiet ville bruge dataene til at sætte fartfælder op, men i stedet blot til at “forbedre trafik-situationen i Holland”

 – “We are now aware that the police have used traffic information that you have helped to create to place speed cameras at dangerous locations where the average speed is higher than the legally allowed speed limit.” siger TomTom?s CEO Harold Goddijn på TomTom?s hjemmeside.

 – We are aware a lot of our customers do not like the idea and we will look at if we should allow this type of usage.”

TomTom har i længere tid lidt af faldende indtægter – de fleste mobiltelefoner kommer med en eller anden form for navigations-software (Nokia giver deres Ovi Maps med, når du køber en Nokia-mobil, helt uden ekstra beregning, og derfor er der blevet længere mellem salgene, selvom iPhone-app’en efter sigende klarer sig hæderligt.

Men de bliver *nødt* til at finde en anden måde at tjene deres penge på – ellers kan de vidst godt se frem til et yderligere fald i deres salgstal…