Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det rigtige fingeraftryk giver adgang

Det rigtige fingeraftryk giver adgang

Så er NTTDoCoMo på banen med deres model F903iBSC, som er sikret imod, at andre benytter ens mobiltelefon, hvis man eksempelvis har efterladt den ude af opsyn.

I mange virksomheder er det kutyme, at man udstyrer medarbejderne med en firmatelefon. Faren er dog stor, hvis de skulle gå hen og miste eller sågar få stjålet deres mobiltelefon, da der kan være gemt hemmelige virksomhedsdata på mobilerne.

NTTDoCoMo har nu løsningen på dette problem, idet de har udviklet modellen F903iBSC, som i første omgang tilbydes virksomheder. Det virker heller ikke til, at man som privatperson går glip af det helt store, idet modellen ikke indeholder features såsom kamera, ingen mulighed for mere hukommelse, infra-rød, etc.

Det, som gør denne telefon spektakulær, er, at den blokeres, hver gang den lukkes. Den eneste måde, hvorpå den kan åbnes og benyttes igen er, såfremt den registrerede bruger sætter sin finger på bagsiden – så mobilen kan genkende fingeraftrykket eller hvis brugeren indtaster det password, han har indkodet på mobilen.

I øjeblikket er det dog kun ansatte i Japan, som får gavn af den tyverisikrede mobiltelefon, som kom på markedet her den 19 marts.

Kilde: Areamobile

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies