Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det skriver medierne om mobil i dag - fredag

Det skriver medierne om mobil i dag - fredag

Smart Cover til iPad bliver endnu smartere og Samsung snart klar med nyt Mobile Unpacked-event.

Torsdagen bød på nye tal omkring udbredelsen af tablets, og det er tydeligvis stadigvæk Apple’s iPad der styrer det marked. I Danmark er det så markant, at mere end 90 procent af alle besøg på hjemmesider fra en tablet sker via en iPad. Danmark er officielt verdens næststørste iPad-land, og generelt i verden sidder Apple på omkring 85 procent af tablet-markedet.

Danskerne holder sig da bestemt heller ikke tilbage med selv at producere produkter. Dansk dukaPC ApS har netop sendt deres første tablet på gaden, som primært henvender sig til den ældre del af befolkningen.

Rygterne omkring den næste generation af iPhone vil ingen ende tage, de nyeste går på den kun får et 8-pins stik, samt MagSafe teknologien også vil blive benyttet som det kendes fra Mac-computerne.

Den nyeste opgørelse over Android-versionerne viser, at sommer er lig med is. Der er nu Ice Cream Sandwich ude til 15,9 procent af alle Android-enheder.

Fredagen er startet med nyheden om, at Google vil stramme op i Google Play butikken, hvilket du kan læse nærmere om her.

Men fredagen byder på meget mere – og weekenden er lige om hjørnet.

Tidligere Apple-designer afslører iPhone prototyper

Retssagen mellem Apple og Samsung, som begyndte i mandags har allerede nu budt på flere offentliggørelser af tidligere produkter, samt produkter der formentlig kommer i nær fremtid. Vi har tidligere skrevet om en tablet og et par Windows Phones fra Samsung.

Det er også kommet frem af tidligere prototyper Apple fandt inspiration ved Sony. Og nu skriver 9to5mac.com, at eks-Apple designer Douglas Satzger og Apple tidligere ønskede at lave en iPhone med to stykker formet glas. 

Rovi og Google indgår licens pagt

Rovi Corp har underskrevet en aftale med Google Inc, der giver teknologigiganten ret til at bruge deres interaktive program guide patent portfolio til set-top boxe. Det skriver Reuters.com.

Aftalen giver også Google ret til at bruge Rovi’s patent online og på den mobile platform. Rovi’s software bruges i ”home entertainment”-enheder til at afspille forskellige digitale medie formater som eksempelvis DivX.

Aftalen harmonerer godt med købet af Motorola Mobility Holdings Inc, som har givet Google adgang til at producerer hardware i form af mobiltelefoner samt set-top boxe.

RIM lancerer ny produktlinie af PlayBook tablets

Research In Motion har netop offentliggjort en ny PlayBook tablet med mulighed for at benytte det mobile 4G LTE netværk, ifølge Reuters.com.

PlayBook tabletten vil have 32 GB intern hukommelse, og altså understøtte 4G LTE netværket.

BlackBerry producenten udtalte torsdag, at den nye tablet vil blive lanceret i Canada næste uge, og vil komme de følgende måneder i USA, Europa, Sydafrika, Latin Amerika og Caribien.

Apple vil gøre Smart Cover smartere

Den amerikanske patent- og varemærkestyrelse har i dag offentliggjort en ansøgning Apple har indgivet sidste år, som går på Smart Cover til iPad skal være endnu smartere. Det skal nemlig måske i fremtiden have et ”tyndt fleksibelt display”. Det skriver Cnet.com.

Ifølge ansøgningen skulle coveret komme med et stik, der ville kunne tilsluttes strøm, og dermed ville Smart Cover kunne bruges til at præsentere visuel information.

Smart Cover vil stadigvæk have det formål det nuværende har – nemlig at beskytte iPad’ens skærm.

Galaxy Note II den 29. august

Rygterne om en ny Samsung Galaxy Note har tidligere floreret, og nu forlyder det Samsung afholder et Mobile Unpacked event den 29. august. Dette er to dage før IFA-messen i Berlin.

-”Vi planlægger at præsentere den næste Galaxy Note til et Samsung Mobile Unpacked event i Berlin den 29. august,” lyder det ifølge Reuters.com fra en talsmand fra Samsung.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies