Det tjener Spotify på gratis musiktjenesten

Musiktjenesten Spotify oplever en stigning i både antallet af betalende medlemmer og reklameindtægterne.

Det tjener Spotify på gratis musiktjenesten

Den populære streaming-musiktjeneste Spotify kan notere en omsætning på godt 1,4 milliarder kroner, ifølge selskabets hovedkvarter i Luxenburg. Hvilket er en stigning på 40 procent i forhold til omsætningen sidste år.

Hovedindtægten stammer fra de 2,6 millioner betalende kunder Spotify har, de sørger for 1,17 millioner kroner. Det skriver Computerworld.dk.

Det er de 2,6 millioner betalende kunder, som sørger for hovedindtægten på 1,17 millioner kroner. De resterende cirka 230 millioner kroner kommer fra de reklamer mere end 30 millioner brugere udsættes for når de benytter tjenestens gratisversion.

Dermed står omkring otte procent af kunderne for mere end 80 procent af indtægterne, og gratis-brugerne er grunden til Spotify har en dalende omsætning per bruger. Sidste år scorede Spotify cirka 450 kroner per betalende bruger, mens en gratisbruger giver omkring 7,50 kroner til omsætningen.

Spotify kommer dog ud med et nettotab på 338 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes investeringer i ansatte, software og udbredelse.

Trods tabet er reklameindtægterne steget med 30 procent i forhold til sidste år, samt de betalende medlemmer betaler mere end sidste år.