Detaljer om kameraet i Nokia N8

12 megapixels i mobilen ses sjældent. Men hvad gør egentlig kameraet i Nokia N8 specielt?

Detaljer om kameraet i Nokia N8

Mobilerne Sony Ericsson Satio, Samsung GT M8910 Pixon 12 og Nokia N8 er indtil videre de eneste mobiltelefoner med kameraer på 12 megapixels. Naturligvis er pixels langt fra alt – da det især også handler om, hvor meget lys der slipper igennem linsen.

Nokia mener i sagens natur, at netop deres kamera er det bedste. Spørgsmålet er så, om de har ret. Det kan vi først afgøre, når den endelige Nokia N8 er på gaden.

De konkurrerende 12-megapixels mobiler tager bestemt gode fotos – dog uden, at billederne har været så gode, at man er faldet ned af stolen af overraskelse.

Linsen til Nokia N8 er produceret af Carl Zeiss der i en YouTube-video fortæller, at linsen er skabt ud af fem selvstændige optiske elementer. Derudover er linsen konstrueret således, at den ikke går ud af justering, selvom mobilen tabes på gulvet.

Ud over 12 megapixels er der også blevet plads til en Xenon-blitz. Denne giver langt bedre billeder i mørke omgivelser, end tilfældet er ved de fotolys-dioder, der ofte monteres i kameramobiler.

Læs også:
 – Duel: Vi kårer den bedste kameramobil

Video: Carl Zeiss om N8-kamera

Billeder taget med Sony Ericsson Satio

Billeder taget med Samsung Pixon 12