Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Detaljer om kameraet i Nokia N8

Detaljer om kameraet i Nokia N8

12 megapixels i mobilen ses sjældent. Men hvad gør egentlig kameraet i Nokia N8 specielt?

Nokia N8 med Carl Zeiss optik på 12 megapixels.
Nokia N8 med Carl Zeiss optik på 12 megapixels.

Mobilerne Sony Ericsson Satio, Samsung GT M8910 Pixon 12 og Nokia N8 er indtil videre de eneste mobiltelefoner med kameraer på 12 megapixels. Naturligvis er pixels langt fra alt - da det især også handler om, hvor meget lys der slipper igennem linsen.

Nokia mener i sagens natur, at netop deres kamera er det bedste. Spørgsmålet er så, om de har ret. Det kan vi først afgøre, når den endelige Nokia N8 er på gaden.

De konkurrerende 12-megapixels mobiler tager bestemt gode fotos - dog uden, at billederne har været så gode, at man er faldet ned af stolen af overraskelse.

Linsen til Nokia N8 er produceret af Carl Zeiss der i en YouTube-video fortæller, at linsen er skabt ud af fem selvstændige optiske elementer. Derudover er linsen konstrueret således, at den ikke går ud af justering, selvom mobilen tabes på gulvet.

Ud over 12 megapixels er der også blevet plads til en Xenon-blitz. Denne giver langt bedre billeder i mørke omgivelser, end tilfældet er ved de fotolys-dioder, der ofte monteres i kameramobiler.

Læs også:
 - Duel: Vi kårer den bedste kameramobil

Video: Carl Zeiss om N8-kamera

Billeder taget med Sony Ericsson Satio

Billeder taget med Samsung Pixon 12


Nokia N8-00 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

KimDotDK 29-09-2010 12:25:38

Det var da en svært mangelfuld artikel. Det er jo ikke de 12 megapixel det kommer an på. Så kunne man vælge S/E Satio i stedet. Det er jo den velvoksne billedsensor der skulle gøre udfaldet.

0 0
Martin 28-09-2010 14:16:00

Det er rigtigt at det er misvisende at sælge kameraer på megapixel-antallet som sigende for kvaliteten.. faktisk er det lidt af et paradoks da et højere antal pixel, alt andet lige, nemt kan betyde et dårligere billede hvis billedsensoren ikke følger med i størrelsen.

Jeg synes også der mangler noget i artiklen omkring N8's kamera. Det jeg synes er helt "revolutionerende" ved N8's kamera er netop billedsensorens størrelse, som er på ca. 14 mm, sammenlignet med de i standard digitale kompaktkameraer i dag som er ca. 10-11 mm...

Men det er da også rigtigt at Carl Zeiss optikken og Xenon-blitzen er betydelige faktorer :-)

Glæder mig i hvert fald til at prøve den in-action!

0 0
JB 28-09-2010 20:32:23

Jeg ser frem til at se den test (shootout om man vil). Hvornår får I fingre i den?

0 0
Hest 28-09-2010 11:49:34

Er træt af kameraer altid sælges på megapixel, selvom det ikke har meget at sige. Om du så har en million megapixel hjælper det ikke, hvis resten af kamraet er l**t.

Det er ikke nødvendigvis let at få et godt kamera i mobilen, men så burde de lade være med at reklamere for det.

0 0

Om brug af cookies