Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dette kan du forvente fra Lenovos event i morgen

Dette kan du forvente fra Lenovos event i morgen

Lenovo ventes at lancere Moto Z og en Project Tango-smartphone ved den store Tech World-event i morgen. Her er alt, vi ved forud for eventen.

Rygterne har svirret i luften i næsten et halvt år, hvor det første billede af den næste topmodel fra det Lenovo-ejede Motorola allerede blev afsløret. Sidenhen er rygterne intensiveret, lige som Lenovo også er blevet en del af et andet interessant samarbejde med Google.

Læs også: Lenovos opkøb af Motorola 'indfriede ikke forventningerne'

I morgen den 9. juni kulminerer det hele så ved den store Tech World-event i San Fransisco, når Lenovo skyder eventen i gang med en keynote klokken 19:00 dansk tid. Men hvad peger de mange rygter helt præcist på, at der er at se frem til i morgen?

Foto: Twitter.com (@evleaks)

Ny Moto Z med store designændringer

Den mest interessante nyhed, der ventes fra Lenovo i morgen, er uden tvivl årets helt store topmodel fra producenten, der skal følge op på Moto X-serien. Lige som det kan ses med den nye Moto G4-smartphone, sker der store forandringer med Moto-telefonerne under ledelse af Lenovo.

Den første ændring er et helt nyt navn til modellen. Moto X bliver nemlig erstattet med Moto Z – næsten samtidig med Sony skiftede sin Xperia Z-serie ud med Xperia X. Ud over navnet er der vurderet ud fra et væld af lækkede billeder også markante forskelle at finde på designfronten.

Læs også: Slut med Motorolas Moto X-serie: Erstattes af Moto Z

De bløde kurver på bagsiden af Moto X Style fra sidste år droppes nemlig til fordel for en utrolig tynd, men også flad bagside med skarpe kanter, der nu har et stort, rundt kameramodul. Det nye kameramodul kan næsten forveksles med fronten fra Motorolas Moto 360-smartwatch.

Foto: Twitter.com (@evleaks)

Et stort samtaleemne har også været de 16 kontaktstik, der ses bagsiden. Lenovo vil nemlig satse på at gøre Moto Z modulær med en lidt anden tilgang end den, LG har. Her skal moduler – de såkaldte StyleMods - sættes på bagsiden, og de magnetiske kontaktstik er alt, der holder dem på plads.

Læs også: To Moto X-smartphones på vej: Tilslut moduler på bagsiden

Billeder af disse moduler har afsløret, at Lenovo lancerer en stereohøjttaler fra JBL, en batteripakke, et kameragreb med blitz og optisk zoom fra Hasselblad, en pico-projektor og et hårdført cover med en vidvinklet linse. Man kunne frygte, at det ville resultere i en utrolig tyk smartphone, men Lenovo ser ud til at have formået at holde modulerne ganske tynde.

Det forlyder samtidig, at der senere hen vil blive føjet flere moduler til, mens der vil medfølge et gratis modul med en farvet bagside. Andre lækkede billeder har senere hen vist, at Moto Z får et stort udvalg af forskellige bagsider lige som de tidligere Moto X-telefoner. Der er blandt andet afsløret, hvad der formodes at være plastik, flere slags træ, læder og nylon.

Læs også: Nye billeder af Moto Z og moduler til bagsiden dukker op

Med disse tynde bagsider monteret får Moto Z faktisk et design, der pludselig ligner Moto X-serien, fordi der igen kommer kurver på bagsiden og fordi kameraet nu er helt plan med bagsiden.

Foto: Plus.google.com (hellomotoHK)

To udgaver: Moto Z Style og Moto Z Play

Rygterne har naturligvis også være mange, når det gælder mekanikken i Moto Z. Der ventes at komme to varianter af Moto Z: En Style- og en Play-udgave, hvor Style er spækket med de ypperste specifikationer.

Her kan du se frem til en kraftig Snapdragon 820-processor, valget mellem 3 og 4 GB RAM samt 32 GB lagerplads i begge konfigurationer. Skærmen bliver 5,5” og af AMOLED-typen, som lyser 1.440 x 2.560 pixels op i en QHD-opløsning.

Læs også: Første Moto X-pressefotos: Store designændringer på vej

Med et tyndt design på kun 5,2 mm, som ses på billederne, er der ikke plads til et synderligt stort batteri. Rygterne peger også på, at Moto Z Style kun får 2.600 mAh at gøre godt med.

Hvis du derfor vil have masser af strøm, tegner Moto Z Play til at være et bedre valg. Heri gemmer der sig nemlig hele 3.500 mAh i et 1,8 mm tykkere design ifølge rygterne, mens processoren bliver den knap så kraftige, men også mere batterivenlige, Snapdragon 625-processor, som kan konfigureres med enten 2 GB RAM og 16 GB lagerplads eller 3 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Læs også: Nye billeder af Moto Z og moduler til bagsiden dukker op

En bedre batteritid kan formentlig også opnås i Moto Z Play, da skærmopløsningen ventes at blive skruet ned til Full HD med 1.080 x 1.920 pixels. Til sidst menes både Moto Z Style og Moto Z Play at komme med et 13 megapixel kamera suppleret med optisk billedstabilisering og laserautofokus.

Et billede af Project Tango-telefonen er blevet lækket dagen inden eventen.
Et billede af Project Tango-telefonen er blevet lækket dagen inden eventen.
Foto: Weibo.com

Lenovo laver Googles første Project Tango-smartphone

Foruden de to Moto Z-smartphones ventes Lenovo også at løfte sløret for en anden smartphone, der dog er noget anderledes. Smartphonen er en del af Googles Project Tango, som har til formål at gøre det nemmere for mennesker via smartphones og tablets at få adgang til helt nye måder, hvorpå man kan udforske den fysiske verden.

Derfor er smartphonen PHAB2 Pro, som den ifølge rygterne hedder, udstyret med et væld af avancerede 3D-sensorer og lasere til at registrere omgivelserne omkring dig og kortlægge dem på helt unikke måder i forskellige applikationer lavet til formålet.

Du kan eksempelvis lave en 3D-model af hele dit hjem ved blot at gå alle værelserne igennem med en Project Tango-enhed. Alle sensorerne gør arbejdet ved at skanne vægge og objekter omkring den, og så har du lynhurtigt lavet dig en avanceret model af dit hjem.

Læs også: Første detaljer om Googles Project Tango-smartphone ude

Mulighederne er naturligvis mange flere, og de vil med al sandsynlighed blive demonstreret, såfremt Project Tango-smartphonen bliver en realitet i morgen. Det er nemlig endnu ikke lige så sikkert, at den afsløres i morgen, som det er, at Moto Z-telefonerne bliver det.

Lenovo har dog røbet på sin hjemmeside, at den vil blive en realitet denne sommer, og da der ikke umiddelbart er andre Lenovo-events undervejs i en nær fremtid, er det trods alt ret sandsynligt, at Project Tango-smartphonen også lanceres i morgen.

Under alle omstændigheder bliver telefonen en stor én af slagsen – nemlig hele 6,4” med en skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels, hvilket ikke er meget mindre end den Project Tango-tablet fra NVIDIA på 7”, der blev lanceret for to år siden.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies