Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dette kan du forvente til Apples WWDC-event

Dette kan du forvente til Apples WWDC-event

Apples WWDC-event starter mandag aften med en keynote. Vi samler op på rygterne om, hvad Apple vil vise frem af nyheder.

Apples WWDC-events er altid velbesøgt af udviklere og pressefolk som her.
Apples WWDC-events er altid velbesøgt af udviklere og pressefolk som her.

Apples årlige event, WWDC (Worldwide Developer Conference), løber af stablen fra på mandag. Traditionen tro lægger Apple ud med en keynote, hvor de største nyheder lanceres.

Læs også: Årets Apple-event, WWDC, finder sted 8. juni

Forud for den store event følger vi op på, hvad californiske Apple forventes at vise frem til de mange spændte fans og hvad der har været af rygter i den seneste tid.

Egen streamingtjeneste til musik

Et af de mest omtalte produkter forud for eventen er Apples nye musiktjeneste, som har trukket mange overskrifter i løbet af de seneste uger.

Læs også: Apple vil satse stort med Beats-musiktjenesten

Apple vil med opkøbet af Beats lave sin egen streamingtjeneste, som du skal betale omkring 70 kroner om måneden for at abonnere på. Den nye musiktjeneste skal tage konkurrencen op med blandt andet Spotify, som har store markedsandele i USA.

Apple har dog ikke fået alle licensaftaler med de store pladeselskaber i hus endnu, og derfor er det fortsat tvivlsomt, om Apple er klar til at præsentere tjenesten i sin færdige form.

Forhandlingerne med pladeselskaberne kan trække ud, og i sidste ende kan de høre op. En kilde fortæller, at det muligt, men stadig usandsynligt. Derfor bør Apple meget gerne være klar med musiktjenesten på mandag til WWDC-keynoten.

iOS 9 og OS X 10.11

Apple har allerede ifølge Apple Insider meddelt, at næste version af iOS-styresystemet bliver vist frem til WWDC-eventen om fire dage. Det er endnu usikkert, men forventningerne er, at iOS bliver opnår version 9, mens der til Apples computere også kommer en ny opdatering til OS X-styresystemet. Her forventes en version 10.11 at blive fremvist.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.4 beta med ny musikoplevelse

De to styresystemer har begge gennemgået store visuelle forandringer, så der tegner ikke til at komme forfærdeligt store nyheder på den front denne gang. iOS 9 ankommer dog med en ny Musik-app, som er designet helt på ny i forbindelse med Apples kommende musiktjeneste.

Opdateret Watch OS til Apple Watch

Til WWDC-eventen kan du også forvente, at Apple giver et indblik i, hvad der er af nyheder til Apple Watch. En ny version af styresystemet, Watch OS, finder vej blandt nyhederne, som – ikke overraskende – vil bringe nye funktioner med sig.

Læs også: Apple Watch salget køler ned

En af disse nyheder er muligheden for at køre apps direkte på uret som hvis det er til iOS på eksempelvis en iPhone. Det kræver nye værktøjer til de mange udviklere af apps, som Apple vil åbne op for ved eventen.

Apple TV og web-tv udskydes

Det har hos Apple indtil midten af maj måned været planen at lancere en ny version af Apple TV, som er en lille Tv-boksen. Hovednyheden er, at den bliver i stand til at afspille indhold i 4K – 4 gange højere end Full HD-opløsningen i det nuværende Apple TV.

Men Apple når ikke at gøre tv-boksen klar til lancering, lyder et rygte i dag. En kilde fortæller:

"Firmaet planlagde så sent som midten af maj at bruge eventen til at fremhæve det nye hardware i Apple TV sammen med en forbedret fjernbetjening og et værktøj til udviklere til at lave apps til underholdningsboksen. Men disse planer er udskudt delvist fordi produktet ikke var klar til offentliggørelse.”

Læs også: Apple TV bliver ikke klar til WWDC-event på mandag

Der fremgår endnu ingen årsag til, hvad der udskyder lanceringen. Måske kan det hænge sammen med en anden vigtig nyhed i forbindelse med Apple TV, der også er forsinket: En web-tv-tjeneste. Apple vil gå i kamp mod kabel-tv-industrien ved at føre 25 forskellige kanaler i det nye Apple TV for 200-270 kroner om måneden.

Foruden de ovenstående rygter vil der sædvanligvis også bringes mange andre nyheder på scenen, som af gode grunde ikke kendes endnu.

Læs også: Rygte: Apple TV vil understøtte 4K-afspilning

Mobilsiden bringer selvfølgelig seneste nyt fra Apples store WWDC-event, når det går løs mandag aften klokken 19:00 dansk tid.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies