Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dette navn er forbudt i App Store

Dette navn er forbudt i App Store

Så viser Apple atter tænder og kræver, at et bestemt ord ikke på indgå i navne på applikationer – mindst 4.000 apps skal have nyt navn.

Først var der en masse skriverier omkring censuren på den danske forfatters Peter Øvigs bøger Hippie 1 og 2, og nu er der atter ballade igen i Apples App Store.

Denne gang omhandler det ordet ”memory”, og en hurtig søgning viser ifølge Comon.dk at der er mere end 4.000 applikationer med dette ord i navnet.

Det skulle, ifølge Gamasutra, være en aftale med det tyske spilforlag Ravensburger, som har fået Apple til at kontakte udviklerne. Ravensburger sælger et populært brætspil med navnet ”Memory”, derfor er ordet registreret som varemærke i en række lande bl.a. Danmark.

Rettighederne har Ravensburger haft siden 1959, og der findes et væld af applikationer, som har et koncept der minder meget om det. Men det er ikke kun disse det rammer, det er også alle andre udviklere, som bruger ”Memory” i deres applikations-navn.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Onkel_Per 17-11-2012 12:52:25

Så vidt jeg husker har de selv en sag kørende mod et polsk firma "A" der leverer frugt (og grønt) til døren. Problemet set fra Apple's side er at firmaet har en hjemmeside:

a.pl

såååååå det!!!

0 0
Rene 16-11-2012 13:59:21

Hvorfor kan Apple ikke være ligeglade og bare udlevere kontaktoplysninger til de personer der har de apps, så kan Ravensburger jo selv sagsøge dem.

0 0
Lars 16-11-2012 13:47:25

Så det er altså Ravensburger, der viser tænder og kræver censur - ikke Apple. Det bør vel rettes i artiklen.

0 0

Om brug af cookies