Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Diabetikere kan få hjælp med ny applikation

Diabetikere kan få hjælp med ny applikation

Mobilapplikation giver et overblik over vigtige målinger for diabetespatienter og hjælper dem til at tage vare på sygdommen.

En ny mobil applikation, skal hjælpe type 2-diabetikere med at få et samlet overblik over blandt andet blodsukkermålinger, kolesteroltal, blodtryk og vægt. Alt dette er afgørende for at tage godt hånd om sygdommen, og mindske risikoen ved alvorlige følgesygdomme.

Applikationen hedder Dia+ og skal hjælpe de cirka 250.000 danskere der har type 2-diabetes med at holde styr på de vigtige tal. Målingerne bliver illustreret som en graf, hvor man kan se ens egne tal i forhold til de anbefalede værdier. Brugeren kan ved et enkelt klik sende disse videre til egen læge på sms eller mail.

 - ”Type 2-diabetes er en sygdom, hvor der er flere parametre, som er vigtige at holde et vågent øje med: Ikke alene blodsukker, men også blodtryk, kolesteroltal og vægt. Det kan være svært at overskue alle disse elementer og huske tallene, så her kan app’en give et bedre overblik,” siger Søren Urhammer, overlæge, dr. med. ved Endokrinologisk Klinik på Frederiksberg Hospital.

Applikationen indeholder også en dagbog og en påmindelsesfunktion, der kan indstilles til at give besked når medicinen skal tages, lægebesøg, receptfornyelse m.v.

Diabetesforeningen og medicinalvirksomhederne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb har i samarbejde udviklet applikationen Dia+, som kan downloades gratis i Apples App Store og Google Play Store.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies