Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Din brugte mobil er næsten ny

Din brugte mobil er næsten ny

Brugte mobiltelefoner er ofte ret nye, da hovedparten af danskernes mobiltelefoner udskiftes, inden de er to år gamle.

Overvejer du at købe en brugt mobiltelefon, kan du med stor sandsynlighed gøre et kup, og finde en som er i særdeles god stand.

En analyse, som Gallup har udarbejdet for TDC viser, at godt 66 procent af mobiltelefonerne i Danmark udskiftes, når de er under to år gamle.

Ser man specifikt på de unge mellem 13 og 19 år, bliver langt over halvdelen af mobilerne skiftet ud, inden de bliver ét år. I aldersgruppen mellem 20 og 29 år vælger hele 85 procent, at købe en ny mobiltelefon, inden den gamle fylder to år.

Moden er vigtig

Den hyppige udskiftning af mobiler blandt de unge skal tilskrives, at mobiltelefonen er blevet en del af moden.

-"De unge følger moden, og samtidigt fortæller mobiltelefonen deres omgivelser, hvem de er. Man kan sige, at mobilen er blevet en del af signalværdien og identiteten", siger Christoph Nørgaard, mobildirektør i TDC.

En anden årsag til, at unge køber en ny mobil, skal findes i hverdagens behov for kommunikation. Ifølge TDC's mobildirektør, tager unge hurtigere nye tjenester til sig, end de ældre. Mobilen skal derfor skiftes, hvis den gamle ikke understøtter de nye features.

Brugt er meget ny

Når mobiltelefonerne kasseres i dette lyntempo, betyder det også at brugte mobiler, ofte ikke er særlig slidte eller brugte.

Ifølge Telia Trend Rapport har 77 procent af danskerne en eller flere brugte mobiltelefoner liggende i hjemmet. Det er derfor let, at finde en god brugt mobiltelefon.

Et af de steder hvor man både kan sælge og købe brugte mobiltelefoner, er den nye gratis køb/salgs-side Mobilsalg.dk, der åbnede for godt en uge siden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies