Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Din iPhone bliver ubrugelig, hvis du skruer tiden tilbage i iOS

Din iPhone bliver ubrugelig, hvis du skruer tiden tilbage i iOS

En fejl i iOS til iPhone 5s og nyere gør, at du hverken kan tænde eller gendanne din iPhone, hvis du sætter datoen i indstillingerne tilbage til 1970.

Foto: YouTube.com

Fejl opstår i ny og næ - både til Android, iOS, Windows Phone/10 Mobile og alle de andre styresystemer. Til tider kommer de mere alvorlige fejl dog frem, og det er nu tilfældet med iOS til Apples iPhones.

En bruger på YouTube er faldet over en mærkværdig fejl, der har ganske alvorlige konsekvenser - faktisk så alvorlige, at den eneste måde du kan gøre noget ved det er ved at henvende dig til Apples support for at få udleveret en ny iPhone, hævder manden bag videoen. Der findes nemlig ingen løsning til fejlen.

Læs også: Apple ramt af massesøgsmål efter "fejl 53"-ramte iPhones

Så hvad er fejlen? Jo, det er noget så uskyldigt som den dato, du angiver i indstillingerne i iOS 8.1 frem til iOS 9.2.1. Af uvisse årsager må YouTube-brugeren i videoen have følt for at skrue tiden helt tilbage til den 1. januar 1970 - og det resulterer i, at din iPhone 5s, 5s Plus, 6, 6 Plus, 6s eller 6s Plus ikke kan starte op igen, efter den har været genstartet.

Du bliver ganske simpelt mødt med en hvid skærm med Apples logo, og så sker der ikke mere. Den første umiddelbare løsning vil derfor så være at forsøge at gendanne softwaren ud fra en sikkerhedskopi via iTunes, men det kan ifølge Zach Straley i videoen ikke lade sig gøre. Derfor er eneste mulighed altså at få returneret den og få en ny model.

Fejlen eksisterer ganske rigtigt, hvis man ser kommentarerne på hjemmesiden Reddit, men enkelte melder også om, at der efter flere timer pludselig kan komme liv i iPhonen igen. Her skulle det være forskelle i tidszoner, der går ind og spiller en rolle i forhold til, om den vil starte op igen eller ej.Man kan undre sig over, hvorfor det lige præcis er den 1. januar 1970, der giver problemer. Det kan der måske være en speciel god til. Datoen og klokken på mange systemer og også iOS udregnes nemlig i det såkaldte ”Unix-tidsformat”, som er en sekvens af tal, der tæller sekunder op fra netop den 1. januar 1970 kl. 00:00:00. I dag klokken 16:00 skrives eksempelvis som 1455292800 i Unix-tid.

Læs også: Sikkerhedsfejl giver tyveknægte adgang til din Android-mobil

Hvad der helt præcist forårsager den fejl, at iOS ikke kan håndtere ”startdatoen” i styresystemet – altså 0 – kendes ikke, men meget mystisk er det under alle omstændigheder. Heldigvis er sandsynligheden for, at du kommer til at blive ramt af fejlen dog meget lille, da det må formodes at være de færreste, der vælger at skrue tiden så langt tilbage.

Apple har endnu ikke reageret på fejlen, men der går formentligt ikke mange uger, før den er rettet i en softwareopdatering af iOS 9.3 betaudgaven.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies