Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Din mobil er næste mål for spammere

Din mobil er næste mål for spammere

Spam, eller reklame sendt uopfordret, har i mange år været forbeholdt e-mail, nu retter spammerne skytset mod din mobil.

En ny rapport fra Cloudmark konkluderer, at smartphones kan blive set næste store mål for spammere, der udsender reklamer uopfordret.

Det sker, ifølge Computerworld, fordi de fleste brugere efterhånden har sikret sin mailboks mod spam, med diverse filtre og virusprogrammer.

Derfor leder spammere hele tiden efter nye jagtmarker, og her ser det ud til at mobiltelefoner, og særligt smartphones bliver næste mål.

Spambeskeder på sms bliver populært, fordi de fleste har større tiltro til indholdet på mobilen, frem for på mail. Langt de fleste brugere er også tilbøjelig til, at åben en sms fra ukendt afsender, frem for en mail fra ukendt afsender.

Sms har også en anden fordel for spammerne. Typisk bliver sms-beskeder læste næsten øjeblikkeligt, mens mails typisk kan ligge et døgns tid i mailboksen.

Af Cloudmarks rapport fremgår det desuden, at omkring 60 procent af amerikanerne har modtaget sms-spam i løbet af det sidste år.

Kilde: Computerworld

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lasse 27-02-2013 16:21:03

Har kun modtaget 1 spam SMS i al min mobil tid
Den ene sms var sendt ved en fejl, forkert nummer

På android har vi sms Blocker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smsBlocker

Håber ikke sms bliver lige så stort som email spam
Teleselskaberne bør gribe ind, inden det når der til

0 0

Om brug af cookies