Din mobil er næste mål for spammere

Spam, eller reklame sendt uopfordret, har i mange år været forbeholdt e-mail, nu retter spammerne skytset mod din mobil.

Din mobil er næste mål for spammere

En ny rapport fra Cloudmark konkluderer, at smartphones kan blive set næste store mål for spammere, der udsender reklamer uopfordret.

Det sker, ifølge Computerworld, fordi de fleste brugere efterhånden har sikret sin mailboks mod spam, med diverse filtre og virusprogrammer.

Derfor leder spammere hele tiden efter nye jagtmarker, og her ser det ud til at mobiltelefoner, og særligt smartphones bliver næste mål.

Spambeskeder på sms bliver populært, fordi de fleste har større tiltro til indholdet på mobilen, frem for på mail. Langt de fleste brugere er også tilbøjelig til, at åben en sms fra ukendt afsender, frem for en mail fra ukendt afsender.

Sms har også en anden fordel for spammerne. Typisk bliver sms-beskeder læste næsten øjeblikkeligt, mens mails typisk kan ligge et døgns tid i mailboksen.

Af Cloudmarks rapport fremgår det desuden, at omkring 60 procent af amerikanerne har modtaget sms-spam i løbet af det sidste år.

Kilde: Computerworld

Opfølgning på sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 26/2/2013 kom der flere nuancer om emnet med artiklen; Ældrevenlige telefoner stikker hovedet i skyen – Artiklen kan du læse her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Smartphone..