Din næste netbook kører Symbian

Symbian vil ikke nøjes med mobiltelefoner og Nokia. Styresystemet skal i GPS'ere, netbooks og andre elektronikprodukter.

Din næste netbook kører Symbian

Symbian Foundationen, selskabet bag styresystemet Symbian OS, kæmper i øjeblikket en kamp mod at miste markedsandele til Apple, RIM, Windows Mobile og Android. Problemet er at styresystemet er afhængigt af mobiltelefoner og ikke mindst Nokia.

90 procent af alle Symbian-enheder er fra Nokia, og især brugerfladen Series60 skal tage æren for det. Men nu vil Symbian løsrive sig fra telefonerne.

 – “Der er meget interesse i netbooks”, fortæller David Wood fra Symbian Foundation til Businessweek.

Men det er ikke kun netbooks, at Symbian skal udvides til. GPS’ere og andre internetprodukter med større skærm har også interesse.

På nuværende tidspunkt understøtter Symbian kun skærmstørrelser til mobiltelefoner, men flere versioner er eftersigende på vej.

Mere om emnet

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 30/4/2009 publicerede redaktionen et indlæg omkring emnet Gratis internet i S-togene – Artiklen kan du læse her her. Se også seneste nyt om tematikken her.