Din smartphone skal holde strøm i to døgn

En moderne smartphone skal have strøm nok til to døgns drift, mener Huawei, der allerede er godt på vej. Læs her hvordan de gør.

Din smartphone skal holde strøm i to døgn

Uanset type og mærke på smartphonen, så løber mange rundt med en oplader i tasken, for at være sikre på, at have strøm nok til dagens udfordringer. Men ifølge den kinesiske producent Huawei, skal det i fremtiden være anderledes.

– ”Vores mål er at en telefon skal holde strøm i mindst to dage. Der skal ikke være panik hvis opladeren glemmes derhjemme, ” siger Anders Lindqvist fra Huaweis nordiske hovedkontor i Sverige.

Batterikapacitet er på top 3-listen, når man spørger forbrugerne, hvilke funktioner, der er vigtigst i en moderne smartphone, fortæller Huawei.

Ikke kun tom snak

På Mobilsiden.dk kan vi konstatere, at Huawei ikke kun taler om problemet, de gør også noget ved det. Low-end Android-smartphonen Huawei Sonic rundede i testperioden over to døgns drift ved aktivt brug, mens Huawei Honor, en mobil fra mellemklassen, leverede ét døgn og 15 timer som rekord – hvor der dog stadigvæk var omkring 10 procent tilbage.

Til sammenligning holder de fleste smartphones kun omkring 18 timer, ved samme forbrugsmønster.

Retfærdigvis skal det nævnes, at der i Huawei Honor sidder et batteri på hele 1.930 mAh.

Sådan gør Huawei

Huawei har en række omdrejningspunkter, når målet om to døgns batteritid skal nås.

– ”Vi vælger batterier af høj kvalitet, der er bygget af gode komponenter, men også batteriet størrelse i mAh er i fokus. Som f.eks. i Honor, hvor vi havde et forholdsvist stort batteri, ” siger Anders Lindqvist.

Han fortæller videre, at Huawei har lavet noget special-software, der ligger under Android, og holder styr på batterietforbruget. Dertil kommer en power management del, der kan nedlukke trådløse forbindelser, synkronisering m.v., når batteriniveauet kommer under et vist punkt.

I de kommende modeller Huawei Ascend D Quad og Ascend D Quad XL benyttes desuden en processortype og et chipset, som producenten selv har udviklet. Det giver langt større kontrol over forskellige parametre og strømforbrug, end tilfældet er, når der benyttes mere generelle komponenter.

Huawei estimerer, at de med eget chipset og processor kan reducere batteriforbruget med yderligere 30 procent.

Dertil kommer et batteri i D Quad på 1.800 mAh og 2.500 mAh i D Qual XL. Det lidt større batteri betyder dog, at tykkelsen på produktet er 10,9 millimeter mens Ascend D Quad måler 8,9 millimeter.

Længere batteritid end konkurrenterne, er noget af det Huawei vil slå på, i kampen for at nå deres erklærede mål, om at være nummer tre på smartphone-markedet i det europæiske område inden 2015.

Læs også:
 – Huawei Honor giver Android-konkurrenterne baghjul (mobiltest)
 – Huawei Sonic meget mobil for meget få penge (mobiltest)

Seneste nyt i fortællingen

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 27/3/2012 fulgte vi op med artiklen; HTC vil fjernstyre din smartphone – Læs videre her. Se også de seneste nyheder om emnet her.