Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Din stjålne mobil kan ende i Ghana

Din stjålne mobil kan ende i Ghana

Mange af de mobiltelefoner, som bliver stjålet i Danmark eller andre steder i Europa, dukker oftest op i Ghana.

Mange mobiltyverier er organiserede, og telefonerne sendes hurtigt til et nyt land, hvor de så bliver solgt på ny. Blandt de lande i verden, som er værst til at tage imod de stjålne mobiler er Ghana.

Ghana er mekka for stjålne mobiltelefoner. Der kommer jævnligt store forsendelser med stjålne mobiltelefoner fra alle verdens hjørner. Telefonerne er stjålet af bander, som har specialiseret sig i, at skaffe telefonerne på uærlig vis.

Selv om Ghana er mekka for stjålne mobiler, skal de som køber dem ikke føle sig sikre på at de har telefonen ret længe, for også dér stjæles telefonerne for igen at blive solgt på ny. Derfor tør mange ghanesere ikke tage deres mobiltelefoner med uden for hjemmet.

Hvis du bliver frastjålet din mobil i Danmark, er der ikke så meget andet at gøre end at melde tyveriet til politiet. Du skal nok ikke lige forvente at se mobilen igen.

I England er problemet med stjålne mobiltelefoner blevet så stort, at de har oprettet verdens første efterforskningsenhed for stjålne mobiltelefoner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies