Dine billeder er ikke sikre i Apples iOS

Har du mange private billeder på din Apple enhed? Så er de måske i fare for at blive set af uvedkommende.

Dine billeder er ikke sikre i Apples iOS

Ifølge The New York Times har Apples seneste iOS version en sikkerhedsbrist, der kan give udviklere af applikationer tilladelse til at se dine private billeder. 

The New York Times har fået en udvikler til at lave en “dummy” foto applikation, som de installerede på en Apple enhed med det nyeste iOS software. Applikationen spurgte brugeren om tilladelse til at se telefonens lokation, også kaldet Geotagging i forbindelse med fotos. 

Problemet med denne tilladelse er dog, at den også giver udvikleren tilladelse til at se brugerens private billeder på enheden. Noget som brugeren helt uvidende siger ja til.Når først man givet sin tilladelse, så kan en applikation frit kopiere hele ens fotogalleri til en ekstern server.

Apple skulle dog være i gang med at rette sikkerhedsbristen ifølge The Verge. Apple har dog ingen kommentar til The New York Times omkring problemet.

Efterfølgende om temaet

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. mobilsiden fortsatte historien. Efterfølgende d. 28/2/2012 publicerede vi historien; Apple-event onsdag den 7. marts – ny iPad? – Læs her. Se også de seneste nyheder om temaet her.