Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dine mobilsamtaler kan alligevel ikke aflyttes

Dine mobilsamtaler kan alligevel ikke aflyttes

Mobilen kan ikke aflyttes - så enkelt kan det siges. Brancheforeningen ITEK og IT- og Telestyrelsen afviser artikler om, at GSM-nettet kan aflyttes med udstyr til 3000 kroner.

<strong>Læs også:<br /></strong> - <a href=Alle kan aflytte dine mobilsamtaler" />

Gennem den senere tid har verseret artikler om, at det er nemt at aflytte sin nabos mobil - men dette har ikke hold i virkeligheden, slår brancheforeningen ITEK samt It- og  Telestyrelsen nu fast.

ITEKs direktør Torben Togsverd udtaler til Computerworld: "Det er en teoretisk mulighed, men den ikke holder i praksis, og mobiltelefoner kan ikke aflyttes af andre end politi og efterretningstjenester". Andre kilder mener, det vil kræve enorme computerkræfter, at få adgang til en mobilsamtale.

Henry Galle Stech fra IT- og Telestyrelsens tekniske kontor blev ellers citeret i Politikens artikle om aflytning for, at man for omkring 3000 kr. kunne aflytte en person i nærheden. Nu oplyser han at dette er fejlciteret og taget helt ud af sammenhæng. Han mener i stedet, at aflytningsudstyr vil koste over 200.000 kroner.

Flere kilder bekræfter, at den aflytning der blev demonstreret ved en sikkerhedskonference i Dubai, kun var en teoretisk fremlæggelse - og ikke noget der skete i praksis.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies