Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Direktør: Oplagt for Facebook at købe Nokia

Direktør: Oplagt for Facebook at købe Nokia

Facebook har brug for FacePhone, og det er oplagt at købe Nokia for at ruste sig til det, lyder det fra analytiker.

Nokias aktier og værdi har oplevet en nedgang, og det bør Facebook udnytte til at købe den finske mobilgigant.

Sådan lyder meldingen fra Paul Amsellem, der er administrerende direktør for det franske mobilmarketingsfirma Mobile Network Group, ifølge computerworld.dk.

- "Facebook har brug for nogen med forstand på mobil netværk, teknologi, forbindelser til teleselskaberne samt logistik," siger Paul Amsellem, som ligeledes bringer Blacberry-producenten RIM (Research in Motion) i spil.

- "Facebook kan købe en af disse to spillere for ikke alt for mange penge," tilføjer han.

Årsagen til direktørens opsigtsvækkende udmelding er, at han er overbesvist om, at der før eller siden vil komme en FacePhone - Facebooks egen smartphone.

- "Facebook vil lancere sin FacePhone, og hvad enten den har en blå farve og et logo med et stort "f" på sig eller ej, så vil den i hvert fald vende op og ned på markedet," vurderer Paul Amsellem.

Nokias fokus på Windows Phone-mobiler og tætte samarbejde med Microsoft er et af argumenterne for, at Facebook bør kigge mod Finland.

Facebook har nemlig i forvejen et bånd til Microsoft, da softwaregiganten i 2007 foretog en investering i det sociale netværk. Ifølge Paul Amsellem kunne de tre selskaber derfor udgøre et stærk trio på mobilmarkedet.

Læs også:
- Apple-erfaring skal give Facebook-mobil i 2013

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 01-06-2012 03:48:32

Jeg var slet ikke klar over at Nokia eller RIM var til salg...

Jeg er ikke den store aktiehaj, men vil mene at aktier først skal sættes til salg, for at de kan købes. ;-)

0 0
Kim 01-06-2012 08:00:44

I teorien er alle aktieselskaber jo til salg altid ;)

0 0
Alfix 31-05-2012 11:56:32

Sikke dog et fjols. Det ville give mere mening for facebook at lege med huawei Om en facebook branded windows phone. Eller sågar bygge deres eget skin som htc har gjort det. Nokia... Ha ha... Som om micorsoft ville give slip på den nu når økosystemet er på vej op, og her snakker vi, skype, xbox, wp og w8osv osv.

0 0
Tommy 31-05-2012 12:17:57

umiddelbart ligger franskmanden også op til at den fortsat skal køre WP, men MS giver nok heller ikke frivilligt køb på Nokias samarbejde - en mulighed kunne dog være at Facebook købte en god håndfuld aktier i Nokia og så lavede en Fb-smartphone...
- men hvor skulle fb få pengene fra? Investorerne bløder jo allerede efter 1 uge...

0 0
Tommy 31-05-2012 11:22:52

men manden her aner jo tydeligvis intet om mobilbranchen selvom han arbejder i en forgrening af den. Facebook er et stort firma med meget lidt indtægt. De ville aldrig få råd til Nokia, selvom det går ret dårligt for finnerne.
Nokia har et utal af patenter og de er dyre - det er praktisk taget umuligt at lave en mobil uden skal skulle betale for en håndfuld pantenter til Nokia. Derudover kan Nokias investorer se at Lumia delen er i fin fremgang så selvom kursen er lav nu, vil de ikke lade sig nøjes med en lav kurs hvis de skal overtages.

RIM er en mulighed da de ikke har fremgang i kikkerten, kun et forsøg på genrejsning med deres egen platform der ikke har nogen apps eller købere.

0 0
Kim 31-05-2012 11:41:05

Facebook og Nokias største ligheder er nok deres kurstab... Du har helt ret, nøjagtigt hvilken pengetank skulle FB hente pengene i?

0 0
Om brug af cookies