Direktør: Oplagt for Facebook at købe Nokia

Facebook har brug for FacePhone, og det er oplagt at købe Nokia for at ruste sig til det, lyder det fra analytiker.

Direktør: Oplagt for Facebook at købe Nokia

Nokias aktier og værdi har oplevet en nedgang, og det bør Facebook udnytte til at købe den finske mobilgigant.

Sådan lyder meldingen fra Paul Amsellem, der er administrerende direktør for det franske mobilmarketingsfirma Mobile Network Group, ifølge computerworld.dk.

– “Facebook har brug for nogen med forstand på mobil netværk, teknologi, forbindelser til teleselskaberne samt logistik,” siger Paul Amsellem, som ligeledes bringer Blacberry-producenten RIM (Research in Motion) i spil.

– “Facebook kan købe en af disse to spillere for ikke alt for mange penge,” tilføjer han.

Årsagen til direktørens opsigtsvækkende udmelding er, at han er overbesvist om, at der før eller siden vil komme en FacePhone – Facebooks egen smartphone.

– “Facebook vil lancere sin FacePhone, og hvad enten den har en blå farve og et logo med et stort “f” på sig eller ej, så vil den i hvert fald vende op og ned på markedet,” vurderer Paul Amsellem.

Nokias fokus på Windows Phone-mobiler og tætte samarbejde med Microsoft er et af argumenterne for, at Facebook bør kigge mod Finland.

Facebook har nemlig i forvejen et bånd til Microsoft, da softwaregiganten i 2007 foretog en investering i det sociale netværk. Ifølge Paul Amsellem kunne de tre selskaber derfor udgøre et stærk trio på mobilmarkedet.

Læs også:
Apple-erfaring skal give Facebook-mobil i 2013