Direktørrokade hos HTC

Peter Chou træder af i HTC’s ledelse. HTC medstifter Cher Wang, genindtager roret hos HTC.

Direktørrokade hos HTC

Efter tre år som frontfigur for HTC, overlader 58-årige Peter Chou nu direktørstolen til Cher Wang. Det skriver selskabet i pressemeddelelse. Cher Wang vil træde i kraft som administrerende direktør med øjeblikkelig virkning.

Den 56-årige Cher Wang, har baggrund i selskabets bestyrelse, og er en af de stiftende kræfter bag det taiwanesiske selskab. Udover bestyrelsespligterne varetog Cher Wang en række poster indenfor kunderservice, marketing og HR igennem de sidste to år.

Cher Wang ser mange muligheder i sine forfremmelse: ’Vi oplever en industri der udvikler sig hurtigt, med smartphonen som en portal til en verden af forbundne enheder. HTC var smartphone-pionerer og vi vil anvende samme pionerånd til næste generation af produkter […] jeg har et entreprenør-hjerte af natur, og er derfor spændt på få muligheden for at forme næste led i HTC’s udvikling’

Læs også: Behersket optimisme i seneste HTC-regnskab

Store opgaver i sigte

Wangs forfremmelse sker på baggrund af en sløj vækst i HTC-forretningen, hvor selskabet måtte inkassere deres første negative regnskab i 2013 og siden er røget udenfor den globale top 10 for mobilproducenter.

I investørkredse er optimismen begrænset. Børsanalytikker hos Yuanta Financial , Jeff Pu, siger til Bloomberg at ’Peter Chou underpræsterede, men selv for Cher vil det blive at vende forretningen. Hendes nominering kan være et udtryk for, at det var svært at finde et friskt alternativ udefra.’

HTC’s børskurs er uændret ovenpå nyheden, efter at være skredet med 0,4% i år mod en vækst i Taiex-indekset på 4,8% i samme periode.