Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DisplayMate: Samsung Galaxy Note 7 har den bedste skærm

DisplayMate: Samsung Galaxy Note 7 har den bedste skærm

Skærmen i den nye Samsung Galaxy Note 7 er blevet undersøgt i en dybdegående test, hvor den vurderes til at være 'den bedste smartphoneskærm nogensinde'.

Foto: Samsung.com

Samsung har i de mange seneste år haft godt fat i forbrugerne med en markedsandel på omkring 21 %, hvilket bl.a. skyldes firmaets mange innovationer på skærmfronten.

Den sydkoreanske producent har længe været førende med dets Super AMOLED-skærme - noget som understreges i den nye Note 7. Ifølge den anerkendte hjemmeside DisplayMate, som tester skærme i forbrugerelektronik og professionelt udstyr.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 vs. S7 edge - hvilken skal jeg vælge?

Dommen lyder uden tøven, at Samsung Galaxy Note 7 har den bedste skærm, der nogensinde er set i en smartphone. Fra hjemmesidens direktør, Dr. Raymond M. Soneira, lyder det blandt andet:

”Galaxy Note 7 kommer med mange store og vigtige avancerede skærmforbedringer. Den er den mest nyskabende og højtydende smartphoneskærm, vi nogensinde har testet”.

Vild lysstyrke på over 1.000 nits!

Så hvad er det, der gør skærmen i Galaxy Note 7 så exceptionel? Først og fremmest er Note 7 udstyret med samme HDR-tilstand til afspilning af videoer, som oprindeligt er udviklet til 4K UHD-tv. Note 7 kommer derfor med den såkaldte Digital Cinema DCI-P3 Wide Color Gamut, der giver en suveræn billedgengivelse med bedre farver, kontrast og lysstyrke.

Samsung Galaxy Note 7 kommer med muligheden for at vælge mellem fire forskellige skærmtilstande, og i alle er farvegengivelsen generelt rigtig god. Her rammer topmodellen i normal tilstand sRGB-standarden med 104 %, og i en af de øvrige tilstande rammer Samsung plet med 100 %.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 - dansk pris og specifikationer

Særligt lysstyrken i Note 7 er interessant. På trods af at OLED-skærme traditionelt ikke har været lige så lysstærke som LCD-skærme med bagbelysning, kan Galaxy Note 7 opnå en maksimal lysstyrke på intet mindre end 1.048 nits, men kun når automatisk lysstyrke er aktiveret. For at sætte det i relief kan Galaxy S7 opnå en maksimal lysstyrke på 855 nits i samme tilstand.

Hvis du manuelt kontrollerer lysstyrken i Note 7, vil du opnå en maksimal lysstyrke på omkring 480 nits, hvilket også er ganske højt. Dette er for at spare på batteriet, da den førnævnte høje lysstyrke kun bruges i situationer, hvor der virkelig er brug for mest mulig lysstyrke - altså i sollys.

Note 7 er samtidig den første smartphone, der er udstyret med to lyssensorer – en foran og en bagpå. Det skulle gøre det muligt for Galaxy Note 7 at vælge en væsentlig mere præcis lysstyrke, da det i lige så høj grad er det omgivende lys, der har betydning for, hvor meget lysstyrke der er behov for i skærmen.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 - Übermobilen er tilbage!

Lige så god Galaxy Note 7 er i dagslys, lige så god er den i mørke. Skærmen kan nemlig blive utrolig mørk. Lige som Galaxy S7 kan skærmen skrues ned i lysstyrke, så den kun udleder 2 nits i lysstyrke. Derudover har Samsung også udviklet et blåt lysfilter, hvor brugere kan ændre på en skydeknap for at skrue ned for skærmens blå lys i de sene aften- og nattetimer. Dermed bliver skærmen mere gullig, hvilket er mere behageligt for øjnene og også bidrager til en bedre nattesøvn.

Betragtningsvinklerne er også i top i Note 7, så du stadig får alle farver med, selv om du kigger på skærmen fra en skæv vinkel. Ifølge DisplayMate kigges der ofte på telefonen med en vinkel på 30 grader, hvor lysstyrken i traditionelle LCD-skærme typisk reduceres med 55 % - men ikke med Note 7. Her sker der kun en reduktion på 28 %, når du ser på skærmen fra samme vinkel.

Hvis du vil have det bedste inden for skærmteknologi til smartphones, er Note 7 altså den smartphone, du skal gå efter for tiden. Topmodellen lander i de danske butikker den 2. september, mens du allerede kan forudbestille den tirsdag den 16. august med en pris på 6.699 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies