Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse apps strammer hjernen op

Disse apps strammer hjernen op

I sommerheden kan hjernen godt have det med at slå fra, men det er der heldigvis råd for med disse apps

Der er ferie, og det betyder, at skolen er lukket og chefen kan ikke sende dig på kursus. Dermed er der fare for, at hovedet kommer ud af træning, og hjernen stille og roligt bliver tømt for saft og kraft.

Det er selvfølgelig ikke optimalt, og derfor har vi her på mobilsiden.dk fundet 5 apps, der kan holde hovedet ved lige, hvis hjernen mangler sin regelmæssige motion.

Læs også: Gør bilferien lidt sjovere med disse fem apps

Der er desværre ikke mange apps på dansk af denne slags. Til børn kan man finde en del apps, der gør læring sjov og spændende, men når man når lidt op i folkeskolen og derefter, så er der ikke mange dansksprogede apps på markedet. Derfor er det en god idé at kunne en smule engelsk, selvom en del af det er ganske intuitivt.

Selvom man kan betale sig til ekstra indhold i nogle af disse apps, er de selvfølgelig som udgangspunkt gratis.

TED taler til dig

Amerikanerne er gode for mange ting, deriblandt en del teknologi, men de står også bag TED, der i grove træk står for at arrangere konferencer, hvor spændende og kloge mennesker holder taler, så de er lette at forstå for det brede publikum.

Læs også: Disse apps er klar til Android Wear

TED har også en app, hvor alle deres over 1700 taler kan ses på mobilen. Det kan godt lyde kedeligt at se en tale, men mennesker som Bill Gates, Larry Page og Sergey Brin, Stephen Hawking og en stribe af nobelprisvindere står på scenen og deler ud af deres viden, og det er ganske spændende.

I appen er også en ganske fin funktion, hvor du fortæller appen, hvad du har lyst til, hvor lang tid du har, og så foreslår den selv en lille film.

Hent TED til Android, Windows Phone og iOS.

Coursera giver dig klasseværelset på mobilen

Hvis man ligefrem sidder med abstinenser efter at komme tilbage i klasseværelset, så er Coursera måske noget for dig. Det er egentlige 'courses', som det hedder i Amerika, altså enkeltfag eller kurser, og du kan nyde godt af den digitale undervisning. I denne app er det altså et lidt højere niveau af engelsk, der skal til.

Læs også: Få offline Google Maps til ferien

Længden på disse fag varierer, ligesom det også er forskelligt, om der er lektier eller ej, men det giver mulighed for at fordybe sig mere i et emne, og kurserne bliver udbudt af store universiteter.

Coursera er også på web, og integrationen fra web til mobil er ikke altid 100 procent glat, men det er bestemt brugbart. Eksempelvis er der mulighed for at downloade forelæsningerne, så man kan se dem på vej hjem i toget eller på flyet på vej til Mallorca.

Hent Coursera til Android, Windows Phone og iOS.

Lær de lokales sprog med Duolingo

Duolingo er efterhånden ved at være ganske udbredt, og det er med god grund. Har man godt styr på sit engelske, så er det en legende måde at lære eksempelvis spansk på med Duolingo, der tager lidt af trenden med at tracke sig selv, blander den med et drys af den legende følelse af at spille et spil og hælder det ud over at lære et nyt sprog.

Læs også: Samsung Apps skifter navn

Fra engelsk kan man lære spansk, italiensk, fransk, tysk og portugisisk, og det dækker jo de fleste af danskerne mest populære feriesteder, så inden man hopper på flyet, kan det være en god idé at downloade Duolingo.

Ud over at læse og skrive med Duolingo har appen også mulighed for, at du kan øve dig på din udtale, da nogle af opgaverne går ud på at sige ordene højt og så lade softwaren se, om den kan forstå dig. Det er ikke altid, man har lyst til at brillere med sit skraldespansk, så muligheden for at sige, at man ikke kan bruge mikrofonen lige nu, er selvfølgelig bygget ind i Duolingo.

Hent Duolingo til Android og iOS.

Lumosity og Fit Brains giver hjernetræning til hverdagen

For at træne hjernens kognitive evner, kan Lumosity og Fit Brains være to gode bud. Der er øvelser, der træner koncentration, hukommelse og logisk tænkning, og det er pakket ind i en ganske fin grafisk indpakning.

De to minder meget om hinanden, så skal man vælge en frem for den anden, bliver man nødt til at prøve dem begge. De har begge et website, der kan supplere og udvide oplevelsen med de to apps, ligesom de har en fuld version eller premium version, der indeholder flere opgaver og træninger.

Læs også: Dansk vin app kommer endelig til Windows Phone

Om denne slags apps har en egentlig effekt er lettere omdiskuteret, men det kan i hvert fald ikke skade at få de små grå i omdrejninger med jævne mellemrum, og disse 5 apps er alle rigtig gode bud på hjælpemidler til at gøre dig selv lidt klogere her i sommervarmen.

Lumosity kan hentes til både Android og iOS, ligesom Fit Brains også kan hentes til Android og iOS.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies