Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse mobiler kommer i handlen i december

Disse mobiler kommer i handlen i december

Mens julesalget varmer op, køler mobilmarkedet sædvanligvis ned. Alligevel finder to nye topmobiler vej til de danske telehylder.

Først låge i årets julekalender åbnes i dag, og med det spreder julestemningen sig over landet. I de danske telebutikker er årets mobil-portefølje klar til at langes over disken. Med to undtagelser som vil komme i løbet af december: Motorola Nexus 6 og Samsung Note Edge.

Motorola Nexus 6

Først og størst bliver Googles nye flagskib, Motorola Nexus 6, som med 5,9” AMOLED skærm i Quad-HD vil give de fleste mobiltelefoner mindreværdskomplekser.

Teknikbladet på Nexus 6 hører også til de mest imponerende med en den hurtigste Qualcomm processor, en quad-core på 2,7 GHz sammen med 3GB RAM og et 3220 mAh batteri. Lagerpladsen fås enten i 32GB eller 64GB, men kan ikke udvides som hos de fleste Android-rivaller.

Køber du en Nexus 6 vil du samtidig være først med Googles allerseneste software, nu Android 5.0 Lollipop. Et styresystem som bringer mange nytænkninger og forbedringer, både visuelt og inde i selve maskinrummet.

Læs også: Android Lollipop er landet - De 10 bedste nyheder

På kamerafronten byder Nexus 6 også på et løft, for kameraet kan nu tage billeder i 13 megapixels og optage video i 4K opløsning.

Kvalitetsmæssigt vil Nexus 6 løfte sig over forgængerne, hvor en metalramme nu pryder mobilen, og frontvendte højtalere kan pumpe stereolyd til brugeren.

Nexus 6 fås i to farver: hvid eller sort. Motorolas danske importør, Ingram Micro Mobility, bekræfter at Nexus 6 får dansk debut inden julen, dog først i den dyrere 64GB variant, til 5.995,- kroner.

Find den bedste pris på mobilpriser.dk

Se også: Motorola Nexus 6 - Googles kæmpe er officiel

Samsung Galaxy Edge

Samsung Note 4 tablet får følgeskab af en utraditionel variant med Galaxy Note Edge. Ligesom Note 4 vil Edge være en stormobil med Quad HD display, der dog byder på et særligt kendetegn.

Det 5,6” store display (en tiendedel tomme mindre end i Note 4) bøjer dit display langs med siden. Det betyder at en række applikationer, som kameraet eller videoafspilleren, kan rykke interfacet til sideskærmen. Det smalle kantdisplay giver samtidig mulighed for at have kvik adgang til favoritapps.

Læs også: Samsung Galaxy Note 4 -  Bedre, men ikke større [TEST]

Ser du udover den nyskabende skærm, er Note Edge meget lig sin tvillingbror Note 4. Du får de samme Pen-features der definerer Note-serien som gør telefonen oplagt som digital assistent.

Bag skærmen er det også samme kraftfulde mekanik der regerer, med en 2,7 GHz quad-core, 3GB RAM, Android 4.4 KitKat, samt enten 32GB eller 64GB lager - som yderlige kan udvides med et micro-SD kort.

Det alternative design betyder dog at batteriet er 7% mindre end i Note 4, som dog stadigt noterer sog for overbevisende driftstider.

Samsung Note Edge kommer kun i sort og får dansk debut den 12. december til vejledende 5.995,- kroner.

Find den bedste pris på mobilpriser.dk

HTC Desire Eye

Sidste nyhed for december er også en mobil som tester nye vande for mobildesign. Dels introducerer HTC et design med i vintage-farver og parrer dem sammen med et vandtæt IP67-godkendt ydre.

Mest iøjnefaldende er den store frontvendte optik, Desire Eye’s øje. Her er et 13 megapixel stærkt kamera, som med ultra vidvinkel optik på 20mm vil få det hele med. Altså kan du både få dig selv, men også vennerne eller baggrunden med i dine selfies.

Det ambitiøse frontkamera er styrket af HTC’s ’Eye Experience’ software, en række funktioner der sammenstykker dine billeder fra front- og bagkamera til spændende, delevenlige kollager. Det almindelige, bagvendte, kamera byder også på 13 megapixel.

Udover sine vandtætte og optiske kvalifikationer hører HTC Eye til topsegmentet. Den deler specifikationer med HTC’s topmobil One (m8), hvor både Full HD skærm, en Snapdragon 801 quad-core og HTC’s BoomSound vellyd er at finde. Det er samtidig nyeste HTC software, Sense 6.0, samt Android 4.4 KitKat der danner baggrund for oplevelsen.

Læs hele testen: HTC Desire Eye - Falkesyn med svømmebriller

HTC’s One metalchassis er dog ikke integreret, hvor det i stedet er plast hele vejen rundt, mens batteriet er blevet slanket med 200 mAh til 2400 mAh. Det driver tilgengælg et lidt større display på 5,2”. Man kan frygte kombinationen af større display og mindre batteri, men i mobilsiden.dks test formåede Eye alligevel at gøre en god figur.

I Danmark vil HTC Desire Eye kun være tilgængelig i blå/lyseblå og med 16GB lager. Den kan bestilles fra i dag hos HTC Concept Store til vejledende 4.199,- kroner.

Her kan du finde den bedste pris på mobilpriser.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies